Najbolji lokacije za obilazak automobilom u Srbiji

Kada sletite avionom u Beograd i dočeka vas rent a car iznajmljeni automobil, možete da krenete u svoju vožnju koju nećete lako zaboraviti. Za vas smo pripremili nekoliko lokacija koje možete posetiti automobilom, a koje ne biste inače mogli lako da ogranizujete autobusom ili drugim prevozom.

Da ne zaboravimo, pošto smo već pomenuli, ovde pogledajte kako da naručite rent a car uslugu na aerodromu u Beogradu.

A evo i naših lokacija koje predlažemo za obilazak automobilom:

Uvac

Meandi reke Uvac prostiru se od hidro-elektrane Kokin brod do sela Krstan prema Sjenici. Ovi prelepi Meandri se mogu videti sa nekoliko vidikovaca koji su smešteni po okolnim selima. Ovde se nalazi i prirodno stanište beloglavih supova u Srbiji. Raspon krila ovih ptica kreće se i do tri metra, a videćete izbliza ako baš imate sreće.

Đavolja varoš

Na visini od oko 600 metara nalazi se oko 200 reljefnih figura nastalih erozijom koja traje nekoliko stotina godina. Ovde se razlikuju dva polja ove “varoši” i to Đavolja jaruga i Paklena jaruga. Ovde se nalazi i Crveno vrelo, izvor mineralne vode, koja na žalost nije za piće. Prema jednoj od legendi, ove figure su okamenjeni svatovi koji su krenuli da venčaju brata i sestru, a koje je Bog skamenio kako bi sprečio greh.

Manastir Studenica

Manastir Studenica nalazi se na listi UNESCO-a. Pripada Vizantijsko-vlaškoj školi i jedan je od najlepših manastira Srbije. Ovaj manastir podigao je Stefan Nemanja u 12. Veku, a ovde se čuvaju i njegove mošti, kao i mošti Stefana Prvovenčanog. Nekada se u sklopu manastira nalazilo 14 crkava, dok su danas samo tri sačuvane. Na samo 8 km od manastira je i isposnica Svetog Save.

Oplenac

Na 80 km od Beograda, u blizini Topole. Ovde je izgrađen mauzolej dinastije Karađorđević koji je započeo Petar Prvi Karađorđević. Ovde se nalaze Crkva Sv. Đorđa, Mauzolej srpske kraljevske porodice, kraljevi vinogradi, Vinogradareva kuća, kuća kralja Petra, kraljeva vila, kraljičina vila, Karađorđeva crkva, spomenik Karađorđu i hotel.

Felix Romulijana

Ova antička palata je rezidencija rimskog cara Gaja Valerija Maksimilijana Galerija. Na lokalitetu Magra mogu se videti dve grobne humke sa lomačama na kojima je izvršeno spaljivanje imperatova i njegove majke. Danas su tu ostaci nekadašnje palate sa mozaicima, statua imperatora Galerija Maksimilijana, hram posvećen božanstvima Jupitera i Herkula, javna kupatila.

Ovih nekoliko lokacija lako možete obići ako iznajmite automobil iz našeg rent a car voznog parka, a radi najjudobnije vožnje preporučujemo naša komforna vozila iz lux klase.

Submit a comment