instagram

Ova godina je je bila godina promena za Instagram društvenu mrežu. Mreža je predstavila potpuno novi korisnički interfejs koji prati i novi logo, a zatim je stigao i novi način prikazivanja postova na početnoj strani koji je zasnovan na algoritmu. Algoritam je zaslužan za prikaz onih postova za koje Instagram smatra da Vi treba da vidite, a ne njihov prikaz po hronološkom redu kako je to bila praksa pre uvođenja algoritma.

Otkako je predstavljen novi način prikazivanja postova, otvaranje novih Instagram profila je znatno manje – 21%, a interakcija korisnika je smanjena za 2%.

Od Septembra 2015. Instagram je dobio novih 100 miliona mesečnih aktivnih korisnika, pa tako ova platforma sada ima preko pola milijarde aktivnih korisnika. 80% korisnika se nalazi van SAD. Oko 300 miliona korisnika aktivno koristi ovu mrežu svaki dan, dnevno potroše na nju 21 minut, pruže 4.2 lajka i podele oko 95 miliona fotografija i video snimaka.

Pet najpopularnijih kategorija na Instagramu-u su moda, muzika, hrana, prutovanja i kućni ljubimci.

Vreme koje korisnici provedu u aplikaciji je stabilno još od 2014. godine, ali novi problem sa kojim se Instagram susreće je što korisnici sve ređe postavljaju nove sadržaje. Korisnici će radije da pregledaju platforme i gledaju sadržaj umesto da postave nešto i sami. Sve veći broj njih više koristi messenger aplikacije (kao što su Snapchat i WhatsApp)  za postavljanje, deljenje sadržaja, interakciju sa drugim ljudima.

Instagram je razmotrio i nekoliko inicijativa za povećanje postavljanja sadržaja: live video, 360-degree video, pa čak i mogućnost za reshare fotografije. Sve su ovo opcije koje bi značile Instagram korisnicima, ali istina je da je sve krenulo nizbrdo kada je kompanija uvela algoritamski feed.

Porast pratioca je u Junu bio 0.15% To je pad od čak 21.05% u odnosu na Maj 2015. Stopa interakcije je u Junu bila 1%, što je pad od 1.96% u odnosu na Maj 2015., ali je takođe i 19.05% više u odnosu na Februar 2016. Stopa postavljanja fotografija i video snimaka je manja za 20.2% u odnosu na isti period prošle godine.

Iako je stopa interakcije korisnika opala, Instagram i dalje pobeđuje Facebook i Twitter. Postovi na Instagramu-u imaju 2400% više interakcije nago postovi na Twitter-u i Facebook-u. Takođe, broj novih profila na Instagramu je 87.5% veći nego na Twitter-u i 7.14% više nego na najpopularnijoj mreži na svetu – Facebook.

instagram engagement
IZVORLocowise
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR