Xiaomi Mi Robot

Xiaomi je kineski proizvođač pametnih telefona i svega ostalog što možete da zamislite: aparat za kuvanje pirinča, pametni bicikli, dron, VR uređaj. Juče je kompanija predstavila AMAZFIT pametni sat, a najnoviji uređaj u njihovom Mi ekosistemu je Mi Robot usisivač koji stiže u Septembru po ceni od $250.

Usisivač koristi laserski senzor za skeniranje objekata u okruženju, do 1800 puta u sekundi. Mi Robot koristi i dodatnih 12 senzora – ultrasonic, radar, žiroskop, akcelerometar… – da bi mapirao unutrašnjost kuće i SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) algoritam za kalkulaciju najefikasnije rute za čišćenje.

Mi Robot usisivač se sinhronizuje sa Mi Home aplikacijom preko koje korisnik može da vidi napredak u čišćenju u realnom vremenu, menja režime čišćenja, podešava automatski raspored, uključi/isključi uređaj. Uređaj stiže sa 5200mAh baterijom koja omogućava da usisivač radi 2.5 sata bez prestanka.

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR