Wunderlist

Wunderlist je to-do lista, podsetnik i beleška, i sve to u jednoj aplikaciji koja pomaže da budete organizovani i obavite sve zadatke. Bilo da se radi o jednostavnoj listi namirnica koje treba da kupite u supermarketu ili o listi zadataka koje treba da obavite na poslu, Wunderlist možete da koristite da podignete svoju produktivnost na viši nivo. Nakon što je pokrenuta 2010., Wunderlist aplikacija je brzo postala popularna, a sve zahvaljujući svom lepom interfejsu, raznobojnim pozadinama i otada je izrasla u ozbiljnu aplikaciju koja svojim korisnicima pruža funkcije koje se nalaze samo u naprednim produktivnim alatima. A u Junu 2015. je postala i deo Microsoft porodice.

Wunderlist

Nakon što napravite nalog i ulogujete se u Wunderlist, na raspolaganju su Vam tri podrazumevane liste: Inbox, Assigned to Me i Today. Inbox je podrazmevana lista gde se smeštaju svi zadaci koje napravite, pre nego što sami napravite svoje liste u koje ćete organizovati zadatke.  Samo kliknite na polje “Add a todo” , ukucajte ime zadatka i stisnite Enter da bi ga dodali na listu. U dnu se nalazi opcija “+ Create list” i možete da napravite svoje liste za posao, prodavnicu, kuću…

Top meni koji se nalazi u aplikaciji ima tri opcije za modifikovanje i organizovanje zadataka. Share opcija Vam pruža mogućnost da dodate saradnike na određenoj listi tako što ćete ukucati njihov mail. Sort dugme sliži za sortiranje zadataka po abecedi. I na kraju, More dugme pruža padajući meni iz kog možete izabrati opciju da duplirate, obrišete, pošaljete mailom ili odštampate listu ili zadatak. Sve opcije su veoma korisne kada počnete sve više i više da koristite aplikaciju i kreirate više zadataka.

Wunderlist

Wunderlist je obezbedio da listama i zadacima pristupate bilo gde da se nalazite i kada god to želite. Aplikacija je dostupna na webu, na svim velikim mobilnim platformama – Android, iPhone, iPad, Windows Phone, zatim na Mac OS, na Windows 7, 8 i 10 OS, na Apple i Android pametnim satovima, a tu su i ekstenzije za Internet pretraživače – Chrome, Firefox i Safari. Tu je čak i Chrome New Tab ekstenzija koja svaki novi tab u Chrome pretraživaču pretvara u Wunderlist i daje opciju za brzi unos zadatka.

Wunderlist

Ponekad Vam je potrebno nekoliko dodatnih koraka ili podzadataka za bi završili glavni zadatak, a Wunderlist nudi set alata da bi ih organizivali sve kako treba. Dupli klik na zadatak i otvoriće Vam se sidebar gde možete da dodate podsetnik, listu podzadataka, komentare, dodate neki dokument, datum isteka zadatka, link. Zadatak možete i da označite sa zvezdicom što ga stavlja na prvo mesto na listi i tako mu dajete prioritet u odnosu na druge.

Često sarađujemo sa drugima na određenim poslovnim projektima, zadacima, ili pak delimo listu namirnica koja nam je potrebna iz supermarketa. Wunderlist olakšava saradnju tako što obezbeđuje deljenje liste sa drugima. Jednostavno dodajte saradnikovo ime ili email adresu i Wunderlist će ih ili dodati na listu automatski (ukoliko imaju Wunderlist nalog) ili će im poslati email i pozvati ih da naparave nalog da bi mogli da pristupe listi. Saradnike možete da dodate pre kreiranje liste ili putem, već gore pomenutog, Share dugmeta iz glavnog menija. Jednom kada ste podelili listu, možete da komentarišete, kreirate zadate, dodajete fajlove, a svi saradnici na listi (i Vi) će uvek biti obavešteni putem in-app obaveštenja šta se dešava i koje načinio koju izmenu. In-app obaveštenja se sastoje od Activities obaveštenja o tom kada je zadatak uređen i ko ga je uredio, dok Conversations služi za prikaz zadataka koji imaju novi komentar. A u Februaru, Wunderlist je predstavio svoju prvu integraciju sa Outlook-om – Wunderlist dodatak, koji daje mogućnost da bitne email-ove ne izgubite iz vida i da ih sačuvate u Wunderlistu, je sada dostupan za Outlook.com, Outlook 2013, Outlook 2016, Outlook na web-u za Office 365 korisnike.

Wunderlist

A sad malo o ceni. Wunderlist ima naravno besplatnu verziju koja pruža mnoge opcije koje druge aplikacije daju u Pro verzijama. Tako da je to jedna od glavnih prednosti Wunderlist-a. Naravno, postoje neka ograničenja za besplatno korišćenje – možete da dodate fajl maksimalne veličine 5MB, u deljenjim listama možete da ubacite samo 25 to-do zadataka, maksimalan broj podzadataka je 25 i na raspolaganju Vam je samo 20 različitih fotografija za pozadinu. Pro verzija koja košta $4.99 mesečno ruši sva pomenuta ograničenja. Ako ste u timu, postoji i malo ozbiljnija Wunderlist Business verzija koja predstavlja unapređenu Pro verziju. 

Wunderlist

Wunderlist je odlična aplikacija za skoro svakog ko traži način da lako organizuje svoje dnevne i poslovne zadatke. Dostupna je na svim velikim platformama, ima elegantan dizajn i funkcije koje mogu jednostavno da se savladaju. Ima čak i integraciju sa ostalim produktivnim aplikacijama: Zapier, Slack, Sunrise i Dropbox. Wunderlist je besplatan – i iako plaćena verzija donosi nekoliko korisnih funkcija kao što je neograničeno delegiranje zadataka i upload dokumenata, Wunderist je moćno i lepo dizajnirano rešenje koje može svakom da koristi i sa osnovnim, besplatnim nalogom.

Ostale aplikacije možda pružaju više kontrole ili više specijalizovanih funkcija, ali ako ste u potrazi za jakim, brzim i besplatnim rešenjem koje želite da koristite na Više različitih uređaja, Wunderlist je aplikacija kojoj treba da posvetite Vašu pažnju.

[dt_gap height=”32″ /]

OVDE možete da preuzmete odgovarajuću verziju aplikacije.

Pored Wunderlista, postoji još dosta dobrih aplikacija za liste, zadatke i beleške. Više o to-do aplikacijama koje mi preporučujemo možete pročitati OVDE. 

Koju to-do aplikaciju Vi koristite? Pišite nam u komentarima ispod. 

OSTAVI KOMENTAR