WhatsApp aplikacija za iOS

WhatsApp je ažurirao svoju iOS aplikaciju sa novim funkcijama koje obuhvataju i glasovne kontrole. Korisnici Apple telefona koji su instalirali najnoviju verziju operativnog sistema iOS 10 će moći da koriste Siri ne samo da pošalju poruke, već i da obavljaju WhatsApp pozive.

iOS 10 je postao dostupan 13. Septembra sa kompletnom Siri podrškom a za integracije treće strane, a WhatsApp servis koji je u vlasništvu Facebook-a tu mogućnost koristi u potpunosti.

Kada preuzmete najnoviji WhatsApp za iOS potrebno je da pozovete Siri i kažete joj da pozove ili pošalje poruku nekom od Vaših kontakata. Obratite pažnju da omogućite ove kontrole u podešavanjima svog telefona. Ukoliko niste to podesili, a zatražite od Siri da obavi WhatsApp poziv, iOS će prikazati malo  obaveštenje u kom traži da omogućite ovu opciju.

Siri će Vas voditi kroz ceo proces korak po korak, od poruke koju želite da pošaljete do kontakta kom želite da je pošaljete.

Za sada, samo WhatsApp ima podršku za Siri integraciju, ali za očekivati je da Facebook omogući Siri i za svoje ostale servise, pre svega Facebook Messenger.

Ostale novine koje su stigle sa najnovijom verzijom su mogućnost da odgovorite na WhatsApp pozov sa lock ekrana, zatim je tu i novi widget z abrz pristup nedavnim ćaskanjima. A ako prosleđujete poruku drugom konktaktu, aplikacija sada omogućava da šaljete nekoliko dopisivanja simultano. Nova verzija WhatsApp za iOS aplikacije se već sada nalazi na Apple App prodavnici.

IZVORiTunes
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR