whatsapp video pozivi

WhatsApp aplikacija je danas zvanično dobila funkcija video pozivanja za svojih više od milijardu korisnika na iOS, Android i Windows Phone platformi. Zvanična verzija stiže nakon nekoliko izveštaja da je video pozivanje dostupno u beta verziji aplikacije.

Da bi koristili novu funkciju potrebno je da ažurirate apliakaciju, otvorite je i u gornjem desnom uglu u konverzacijskom prozoru stisnete dugme za pozivanje. Nakon toga imate opciju da izaberete običan poziv ili video pozivanje.

Tokom samog poziva možete da se prebacujete sa prednje kamere na glavnu kameru na poleđini, utišate poziv ili pritisnete crveno dugme da prekinete poziv.

Novi video chat je sličan onom koji ste videli u aplikacijama FaceTime, Skype, Facebook Messenger, Google Duo, Viber i da ne nabrajamo ostale: dva lica, jedno u manjem prozoru sa nekoliko opcija kao što je pomeranje manje slike ili prebacivanje sa jedne kamere na drugu. WhatsApp aplikacija već podržava nekoliko standardnih opcija karakterističnih za komunikacijske aplikacije kao što je grupno dopisivanje i glasovno pozivanje. Video pozivanje je ipak najtraženija funkcija od strane WhatsApp korisnika.

Zanimljivo je da tako popularna aplikacija toliko kasni za svojim konkurentima: WhatsApp je pokrenut 2009., obično pozivanje je stiglo 4 godine kasnije, dok su video pozivi stigli tek danas.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR