instant poruke viber

Viber je danas predstavio novi korak u proširenju svoje platforme koji će pomoći da aplikacija ostane u trci sa platformama kao što su Facebook Messenger i WhatsApp – i to ne u trci za korisnicima već u trci za prihodom. Viber je predstavio Public Accounts, novi format javniih naloga za kompanije i brendove koji žele da iskoriste Viber za marketing i korisnički servis.

Prilikom pokretanja nove funkcije, Viber je već predstavio oko 1000 javnih naloga uključujući The Huffington Post, Yandex i The Weather Channel. Korisnici koji se pretplate, javni nalozi će slati novosti, obaveštenja i druge vrste informacija (slično kao Facebook Page).

Ovo nije prvi put da je Viber predstavio neku funkciju namenjenu poslovnim korisnicima i na taj način pokušao da se istakne u moru aplikacija koje imaju slične messaging funkcije.

PROČITAJTE I: Najbolje aplikacije za slanje instant poruka

Kroz Viber for Business, kompanije imaju pristup Public Chat funkciji koja je dizajnirana da omogući brendovima da emituju poruke. Ali sa Public Accounts, Viber je otišao nekoliko koraka više nudeći kompanijama više naičan za komunikaciju sa svojim korisnicima.

Osnovan 2010. U Izraelu, Viber danas ima preko 800 miliona korisnika na Android, Windows Phone, iOS i desktop platformama. Servis omogućava individualno i grupno dopisivanje, glasovne i video pozive, slanje fotografija, stikera…Kompanija je 2014. prodata Japanskoj kompaniji Rakuten za $900 miliona.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR