Nikon Photo Contest

Nikon kompanija je objavila da će se radovi za Nikon Photo Contest 2016-2017. prihvatati u periodu od 17. oktobra 2016. do 27. januara 2017.

36. Nikon Photo Contest, jedno od najvećih svetskih međunarodnih takmičenja u fotografiji koje se održava od 1969. godine, predstavlja dve potpuno nove kategorije. Kategorija „Nikon 100th Anniversary“ (100. godišnjica kompanije Nikon) uvedena je u čast predstojećeg 100. rođendana kompanije Nikon 2017. godine, a kategorija „Next Generation“ (Sledeća generacija) namenjena je svim učesnicima mlađim od 30 godina i ima za cilj da podrži talenat nove generacije fotografa.

Neville Brody, svetski priznat grafički dizajner i umetnički direktor, izabran je za predsednika žirija zbog velikog uticaja koji ima na umetnike, uključujući fotografe, kako mlađe, tako i starije. „Nikon Photo Contest je u svetu priznat kao ključno mesto na kojem se otkrivaju novi talenti i talenti u usponu kroz potragu za bogatom i maštovitom snagom i inspiracijom. Smatram da kao predsednik žirija imam odgovornost da nastavim ovu izuzetnu tradiciju izborom radova koji predstavljaju nove ideje i vrhunski kvalitet. Uzbuđen sam što ću se upoznati sa načinom na koji učesnici izražavaju svoje sjajne ideje i kreativnost kroz dela koja pošalju“, izjavio je Brody. 

Za kategorije za video i fotografije na takmičenju Nikon Photo Contest 2016–2017. prihvataće se radovi koji su snimljeni bilo kojim digitalnim uređajem, uključujući pametne uređaje¹, a trajanje video-radova treba da bude između 6 i 180 sekundi. Pobednici takmičenja Nikon Photo Contest 2016–2017. biće objavljeni jula 2017, a ceremonija dodele nagrada biće održana u Japanu, postojbini kompanije Nikon Corporation.

OSTAVI KOMENTAR