twitter obaveštenja

Twitter verifikovani nalozi su od sada dostupni svima. Od danas, kompanije će omogućiti korisnicima da zatraže da se njihov nalog verfikuje i to putem popunjavanja formulara sa sledećim informacijama: verifikovani broj telefona i email adresa, profilna fotografija, dodatne informacije o tome zašto bi verifikovanje naloga bilo potrebno ili korisno.  

Twitter ima oko 320 miliona mesečnih korisnika, a samo 187000 verifikovanih naloga što je oko 0.06%. Verifikovani nalozi imaju opciju da filtriraju svoja obaveštenja i da na taj način vide samo odgovore, pominjanja i lajkove drugih verifikovanih korisnika Tako da, sve više korisnika će od sada imati interakciju samo sa onima koji imaju verifikovani status.

Za one koji su zabrinuti da će i oni profili koji su izmišljeni, lažni i napravljeni samo da bi uznemirivali nekog takođe biti verifikovani, Twitter ističe da će prednost imati profili koji koriste svoje pravo ime ili prepoznatljivo brend ime, kao i profilnu i glavnu sliku koja tačno prikazuje tu osobu ili brend. Prilikom prijavljivanja za verifikaciju, korisnici mogu i da obezbede i linkove do svojih sajtova, blogova da bi zahtev bio kompletniji.

Za sada nije baš najjasnije da li Twitter planira da verifikuje samo poznate i javne  ličnosti, kao što je to bila praksa do danas, ili će verifikaciju moći da dobije bilo ko ko se prijavi.

PUTEMTwitter
IZVORPR Newswire
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR