Twitter prodaje Vine

Twitter prodaje Vine! Prošlog meseca, Twitter je objavio vest da gasi svoju video platformu Vine. Suština Vine servisa su mali video snimci u trajanju od 6 sekundi koji su trebali da promene način kako funkcionišu društvene mreže. To se nije desilo, ali ono što se očigledno dešava je da Twitter  prodaje Vine. Od objave da gasi Vine, Twitter je dobio velik broj ponuda za njegovu kupovinu.

Prema pisanju TechCrunch, Twitter je dobio nekoliko ponuda za otkup celokupnog Vine servisa. Nije potrvrđeno ko su ponuđači (za sada je poznato da je izbor sužen na 5 ponuđača), možda je jedan od njih i PornHub, ali spekuliše se da je Japanska kompanija Line jedan od najozbiljnijih kandidata.

S obzirom da Vine nema uticajne kreatore kratkih video sadržaja – koji su se prebacili na YouTube, Facebook i Snapchat – iznesene ponude za kupovinu Vine platforme koja je nekad imala 100 miliona mesečnih korisnika su vrlo niske i nisu ni malo iznenađujuće. Neke ponude su i mnogo manje od $10 miliona.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR