Twitter

Twitter je objavio finansijske rezultate za drugi kvartal 2016. godine i brojke nisu baš dobre. Kompanija je uvek imala problem sa rastom korisnika i uvek je bila daleko iza servisa kao što su Facebook, Snapchat, WhatsApp koji imaju ogromne bazu korisnika. Ali Twitter je ranije uspevao da ostvari profit, uprkos problemu sa korisnicima. Ove godine stvari su malo drugačije.

Prvo tu je slab rast novih korisnika. Broj korisnika na mesečnom nivou je u drugom kvartalu porastao za manje od 1%, a ove godine za samo 3% i tako Twitter sada ima 313 miliona mesečnih aktivnih korisnika.

Drugi problem je prihod. Porast prihoda u ovom kvartalu je bio samo 19.9%, sa $502 miliona na $602 miliona. To je mnogo manje nego što e bilo proteklih godina: 60.93% manje nego 2015. I 124.12% nego 2014.

Nema dovoljno novih korisnika kojima bi se prikazivali oglasi i tu nastaje jedan od problema sa kojim se Twitter trenutno suočava.

IZVORTwitter
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR