#RIP Twitter

Nije tajna da je Twitter spreman za za primanje ponuda o kupovini, ali sada novi izveštaji ukazuju da su najmanje dve velike IT kompanije zainteresovane za kupovinu ove popularne društvene mreže – Google i Salesforce.

Twitter je imao nekoliko teških godina iza sebe – veoma spor porast novih korisnika, mali broj aktivnih korisnika, a ne govorimo od padu vrednosti njihovih akcija ($69 početkom 2014. na $14 u Maju ove godine). Pre ove vesti o potencijalnoj prodaji, vrednost Twitter akcija je bila $18.49, i zatim je skočila na $22.

Kompanije kao što su Google i Microsoft su i ranije spominjane kao potencijalni kupci, ali Salesforce je pravo iznenađenje. Salesforce je poznat kao neko kome je LinkedIn iskliznuo iz ruku i otišao u ruke Microsoft-a, pa bi Twitter bio pravi način da Salesforce postane aktivniji u real-time informacijama.

Google bi možda i bio najprikladniji kupac: kupovina Twitter-a bi kompaniji dala snažan vetar u leđa u borbi protiv Facebook-a i to nako relativnog, i sve izvesnijeg, neuspeha Google+ mreže.

IZVORCNBC
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR