twitter gasi vine

Twitter gasi Vine, aplikaciju koju karakterišu video snimci kratkog formata. Mobilna aplikacija će biti ugašena u narednim mesecima, a kompanija poručuje da za sada neće brisati postavljene video snimke.  Korisnici će i dalje imati pristup Vine servisu na webu i moći će da pogledaju snikmke i da ih sačuvaju na svoj računar.

Twitter je kupio Vine 2012. Godine, u Januaru 2013. je zvanično pokrenuli i video snimci u trajanju od 6 sekundi su vrlo brzo postali popularni. Međutim, sve je kratko trajalo jer su kratki video snimci, posle samo par meseci, stigli i na Instagram i rast Vine servisa je stao. Instagram je nudio kreiranje dužih video snimaka, imao je veću bazu korisnika i ubrzo ih je kupio Facebook.

Twitter se trudio da poboljša Vine aplikaciju: imali su aplikaciju za Android, iOS, Windows 10. Dodali su slanje direktnih poruka drugim korisnicima, a polovinom ove godine su povećali i limit trajanja video snimaka na maksimalnih 140 sekundi.

Ali kraj Vine aplikacije stiže zajedno sa pokušajima Twitter kompanije da promeni svoj primarni servis koji zaista nikako ne uspeva da stekne više novih i, pre svega, aktivnih korisnika, a ni da ostvari neki veći prihod.

IZVORVine
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR