Periscope

[dt_gap height=”32″ /]

Počevši od danas, mali broj Twitter korisnika na Android uređajima vidi novu integraciju društvene mreže sa Periscope servisom. Korisnici mogu da kliknu na dugme i biće odmah prebačeni u Periscope aplikaciju gde mogu da počnu sa emitovanjem uživo. Twitter korisnici koji nemaju Pericope nalog i instaliranu aplikaciju će klikom na novo dugme biti preusmereni na Google Play Store.

Ovakva vrsta povezivanja dve aplikacije približava Twitter svom najvećem konkurentu Facebook-u koji svojim korisnicima omogućava snimanje i prenos uživo kroz svoju glavnu aplikaciju.

Za sada je novo Periscope dugme dostupno ograničenom broju korisnika, a u narednom periodu će svi korisnici imati mogućnost da započnu Periscope broadcast kroz Twitter.

Periscope je servis koji je Twitter kupio prošle godine i koji je sačuvao svoju nezavisnost u odnosu na Twitter. Sa jedne strane ovo je omogućilo Periscope aplikaciji da izgradi sopstveni identitet i korisničku bazu, a sa druge strane je značilo da Twitter nije uspeo da napreduje tako brzo kao Facebook koji je integrisao prenos uživo u svoju glavnu aplikaciju. Mnogi korisnici jednostavno ne žele da instaliraju Periscope da bi započeli live broadcast na Twitter-u pogotovo kada je live broadcast već integrisan u samu Facebook aplikaciju.

[dt_gap height=”32″ /]

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR