Truecaller

Truecaller i kompanija Huawei su sklopili dogovor koji za rezultat ima instairanu Truecaller aplikaciju na svim novim telefonima brzo rastuće Kineske kompanije.

Ovo je i najveći dogovor za Truecaller koji ima identifikaciju poziva, pametni imenik, blokiranje spam poziva. Honor 8 će biti prvi Huawei telefon koji će stići sa pre-instaliranim aplikacijom, a nakon toga se očekuje sa novim Huawei telefonima koji će se prodavati u SAD, Srednjem Istoku, Severnoj Africi, Južnoj Aziji i Indiji.

Obe kompanije su potrvdile da ne postoji finansijski element ovog dogovora, u pitanju je samo strateški dogovor koji će pomoći obema stranama da napreduju.

Huawei je prošle godine prodao 100 miliona uređaja, što je za 33% više nego 2014 godine. Kompanija traži način da integriše aplikacije drugih programera osim Google servisa i tako učini da se njihovi uređaji razlikuju od ostalih Android pametnih telefona na već prepunom tržištu.

Sa druge strane, Truecaller korisnici mesečno naprace preko 500 miliona poziva dok je prosečna dužina poziva oko 100 sekundi. To je prilično impresivno ako uzmemo u obzir da je WhatsApp aplikacija dostugla 100 miliona poziva početkom ove godine, a ima bazu korisnika od oko milijardu aktivnih korisnika. Truecaller je preuzet preko 250 miliona puta, a Indija čini najveću bazu korisnika – oko 130 miliona preuzimanja. Kompanija još nije javno iznela podatak o broju korisnika, ali su se nedavno pojavile informacije da aplikaciju koristi više od 90 milion aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR