News sajtovi dolaze i odlaze, ali postoji nekoliko svetskih koji su postali ekstremno popularni u poslednjih nekoliko godina. The Verge, TechCrunch, Engadget, CNN, Forbes, Reuters, The New York Times…Svi ovi sajtovi su izgrađeni na WordPress platfromi.

WordPress je odlična platforma za blog, news sajt i zahvaljujući nekim od dole navedenih tema možete da napravite nešto što će se istaći. Ove teme mogu da se koriste u raznim kategorijama: IT vesti, politika, sport, igrice, muzika, tračevi… Sve teme koje su navedene ovde su izuzetno prilagodiljive sa neograničenim opcijama kada su boje u pitanju, dosta različitih fontova, prilagodljivi widgeti i neke od ovih tema imaju ugrađenu “drag and drop” opciju za jednostavno pravljenje jedinstvenih profesionalnih news portala.

Newspaper

Newspaper je odlična za vesti, objavljivanje i recenzije. Ovo je najprodavanija WordPress News tema sa preko 22000 prodaje. Najnovija verzija teme, Newspaper 7 je predstavila novu tehnologiju “Mobile Theme” koja donosi retina slike i optimalnu veličinu stranica koje su dizajnirane tako da Vaš sajt radi brže na uređajima sa malim ekranom. Mobile meni je kompletno promenjen, daje moderan dizajn, opcije da menjate boju menija i dodajte nove slike kao pozadinu menija.

Newspaper tema ima neograničenu fleksibilnost. Elegantan dizajn, jednistveni demo prikazu, integrisan prevodilac, pametan sistem za oglašavanje, i nije potrebno znanje iz kodiranja da biste koristi temu. Sve su ove glavne prednosti ove teme. Za samo nekoliko minuta koristeći neku od postojećih demo verzija, ili Visual Composer koji stiže sa temom, ili neki od preko 25 blokova za prikaz vesti, možete da napravite jedinstvenu početnu stranu lepog izgleda. Tema ima i nekoliko različitih opcija za izgled header-a i footer-a, preko 80 Big Grid kombinacija za isticanje vesti i kategorija.

Sahifa

sahifa wordpress

Sahifa je jedna od najsvestranijih tema na svetu. Ova fenomenalna tema nudi mnogo neverovatnih opcija, svaka je dodata sa jednim razlogom, a to je da poboljša Vaš sajt. Sahifa uspeva da balansira snagu i lepotu rezultirajući visoko-kvalitetnim iskustvom za sve korisnike. Mnogi sajtovi moraju da biraju između kompleksnosti i dostupnosti jer njihov izgled ne  može da se adaptira na male ekrane prenosnih uređaja. Srećom, ova tema je uspela da reši sve probleme vezane za kompatibilnosti i preglednost na malim uređajima. Korsnici koji preferiraju pametne telefone ili tablete sada mogu sa lakoćom da čitaju Vaše postove. Sahifa funkcioniše sa bilo kojim operativnim sistemom ili Internet pretraživačem. Oni koji se opredele za kupovinu ove teme imaju potpunu slobodu, a mogu čak i da isključe responsive elemente.

Izgled sajta je dostupan u tri podešavanja: Framed, Wide i Boxed. Sa samo jednim klikom možete da se prebacujete između njih. Dobra biznis strategija često podrazumeva i online prodaju. Ova tema ima dodat WooCommerce i može da pomogne korisnicima u dizjaniranju online prodavnice. WooCommerce je jedan od najpopularnijih plugina na svetu, koristi ga hiljada i hiljada i privatnih i poslovnih sajtova.

Soledad

Soledad wordpress

Soledad je lepa, veoma privlačna, moderna i stilizovana, estetski veoma dobro promišljena tema. Pored lepog izgleda, ona je i tehnološki bogata i raznovrsna, svestrana i jako funkcionalna, prilagodljiva svim uređajima.

Soledad je veoma čista tema koja je dizajnirana tako da nudi kreativni izgled što je čini u potpunosti kompatibilnom sa nizom različitih plikacija i upotreba, od sofisiticiranih online magazina do upadljivih blogova. Korisniku je na raspolaganju reko 250 prilagodljivih opcija, 100 različitih kombinacija slajdova i bloga, preko 250 jedinstvenih demo prikaza, HTML5 Feature Video Background, WooCommerce integracija i još mnogo toga.

Domino

domino wordpress

Domino je moderna i elegantna, čista i dinamična tema koja je veoma dobro osmišljena i struktuirana, user-friendly, SEO optimizovana, fleksibilna i veoma brza.

Sa moćnim funkcijama kao što su Dynamic Homepage Builder i Visual Customizer, zajedno sa naprednim Theme Options paneloml, Domino tema će brzo i lako postati neophodan alat u izradi Vašeg magazina. Jetpack stiže zajedno sa temom, pa korisnik odmah ima na raspolaganju elemente kao što su Tiled Galleries, Related Posts iExtra Sidebar Widgets.

MH Magazine

mh wordpress

MH Magazine je minimalistička i elegantana WordPress tema, idealna za online magazine, news sajtove, profesionalne blogove i ostale uređivačke sajtove. Tema je prilagodljiva i izgledaće odlično na svim uređajima, bilo to telefon ili laptop. MG Magazine je SEO optimizovana i osigurava maksimalnu prisutnost na pretraživačima kao što je Google ili Bing. Tema je dobro kodirana i omogućava dobru čitljivost koda, maksimalne performanse i odgovara svim news sajtovima iz bilo koje kategorije.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR