Cloud Storage

Značaj SD kartice i interne memorije polako opada, a sve zahvaljujući povećanom broju cloud storage rešenja. Cloud storage Vam omogućava da upload-ujete i sačuvate sav sadržaj sa Vašeg Android uređaja na online servisu i tako sačuvate dragocene gigabajte na Vašem telefonu ili tabletu.

Ovo je naša lista najboljih cloud storage aplikacija za back-up Vašeg Androida.

Najbolje rešenje za neograničen prostor: Amazon Cloud Drive

Cloud Storage

Amazon Cloud Drive servis ima dve opcije: Unlimited Photos i Unlimited Everything. Unlimited Photos opciji možete da pristupite besplatno ako imate Amazon Prme ili za $11.99/godišnje.  Po ovoj ne tako skupoj ceni dobijate neograničen prostor za fotografije i još dodatnih 5GB za video snimke i druge fajlove. Unlimited Everything Vam, sa druge strane daje opciju da čuvate sve i to neograničeno. Cena za Unilimited Everything opciju je $60/godišnje.

Amazon nudi visoku zaštitu, automatski back-up, i pristupanje sa bilo kog uređaja. Jedino nedostatak je što je maksimalna veličina fajla koji možete da upload-ujete sa Vašeg mobilnog uređaja ograničena na 2GB.  Amazon Cloud Drive je naravno dostupan na Fire telefonima, na iOS uređajima i putem weba.

Najbolje rešenje za Microsoft fanove: OneDrive

Cloud Storage

OneDrive je besplatno online rešenje koje nudi Microsoft i kao takav je najbolje prilagođen za upotrebu sa ostalim Microsoft proizvodima kao što je Word, Excel i PowerPoint. Ima opcije za automatski back-up fotografija i video snimaka, kao i jednostavne funkcije deljenja i saradnje na fajlovima. Čak šta više, OneDrive je integrisan i u Android Wear pa sve svoje fotografije možete da vidite i na pametnom satu. OneDrive je besplatan za upotrebu, odnosno prijavljivanje je besplatno i dobijete 5GB besplatnog prostora. Ako Vam je potrebno više, za $1.99/mesečno dobijete dodatnih 50GB, a za $6.99/mesečno dobijate 1TB.

Ako često koristite Microsoft fajlove i njihove programe, OneDrive je pravi za Vas. OneDrive je dostupna i za Windows OS i Windows Phone, Xbox, Mac OS, iOS.

Najbolje rešenje za svakog: Google Drive

Cloud Storage

Google Drive ne možete nikako da zanemari jer nudi čak 15GB besplatnog prostora za skladištenje. Drive Vam prikazuje kompletnu istoriju svih promena na dokumentima, tačan pregled kada ste nešto sačuvali, ili obrisali neki fajl, daje opciju da dopustite drugima da vide i urede vaše dokumente i pruža podršku za mnoge različite fajlove – PDF, Microsoft fajlove, i naravno Google dokumenta i  mnoge druge. Ovo je očigledno rešenje za sve koji imaju Google nalog i koji koriste dobar deo Google aplikacija npr Docs, Sheets ili Slide. Google Drive se integriše i sa Google Photos i tako dobijate neograničen prostor za čuvanje fotografija sa svog telefona. Za one koji žele više Drive je obezbedio: 100GB/mesečno za $1.99, 1TB za $9.99, 10TB za $99.99, 20TB za $199.99 i 30TB za $299.99

Google Drive je dostupan za Android, iPhone, iPad, Windows OS, Mac OS, i naravno možete da mu pristupate putem weba

Najbolje rešenje za one koji žele brzinu: Dropbox

Cloud Storage

Dropbox je favorit među Android korisnicima već duži niz godina. Iako  pri registraciji dobijate skromnig 2GB za besplatno skladištenje, to možete da povećate i do 16GB  na razne i jednostavne načine – pozovete prijatelje da se registruju, uključite automatski back-up na telefonu, napišete tweet o njima i slično.

Dropbox je brz, intuitivan, a njihov neverovatno brz automatski back-up Vam omogućava fotografije napravljene Vašim telefonom vidite na desktopu za samo nekoliko sekundi. Ako želite malo više mesta i malo više kontrole nad dokumentima, tu je Dropbox Pro koji Vam za $9.99 nudi 1TB prostora. Dropbox nudi i Business rešenje za poslovne korisnike, za $15 + porez/mesečno jedan korsnik dobija potpuno neograničen prostor. Pored Android aplikacije, Dropbox nudi i aplikaciju za Windows OS, iPhone, iPad, Windows Phone, Kindle Fire.

Najbolje jednostavno rešenje: Box

Cloud Storage

Box je besplatan za preuzimanje sa Google Play prodavnice i zaista je lagan za korišćenje, a u startu nudi 10GB besplatnog mesta sa limitom za upload od 250MB. Tu je i opcija za nadogradnju, po ceni od 8 eura/mesečno dobijate 100GB i 5GB uload limit. Box nudi i Business rešenja za 4, 8 i više eura mesečno, cena zavisi od veličine tima za koji uzimate paket.

Box je najjednostavnija aplikacija na našoj listi jer nema nikakve specijalne opcije: tu su opcije za upload, download i deljenje fajlova, i moguće je da uredite i ostavite komentar na fajlovima. To je sve. Box ima i widget za Vaš početni ekran preko kog Vas obaveštava o svim promenama koje se dogode na nekom od deljenih fajlova.  Pored Android aplikacije, Box nudi podršku i za korisnike koji imaju: Mac OS, Windows OS,  iPad, iPhone, Android tablet, Windows Phone, BlackBerry.

Koju cloud storage aplikaciju Vi koristite? Pišite nam u komentarima. 

OSTAVI KOMENTAR