skeniranje

Jedna od manje očiglednih, a ipak odličnih, prednosti korišćenja pametnog telefona je to što možete da ga koristite i kao skener i tako gomilu dokumenata, vizit karte, recepte pretvorite u elektronske dokumente. Sve što Vam je potrebno je odgovarajuća aplikacija, a ovo su neke od najboljih aplikacija za skeniranje.

Najbolje rešenje za posao: Camscanner

skeniranje

Camscanner je jedna on najpopularnijih aplikacija za skeniranje i postoji nekoliko dobrih razloga zašto je to tako. Veoma je brza i jednostavna za korišćenje, ima opcije za automatsko poboljšavanje kvaliteta Vaših skenova kao što je opsecanje ili poboljšanje slike. Ako se odlučite za licenciranu verziju, dobijate i opciju za prepoznavanje karaktera i tako slike pretvorite u upotrebljiv tekst. Pored besplatne i licencirane verzije, postoji i verzija sa pretplatom koja iznosi $4.99 mesečno i daje Vam cloud storage, auto-upload na razne cloud servise koje koristite, šifrovanu zaštitu skeniranih dokumenata i podršku za saradnike na dokumentima. Aplikacija je dostupna za iPhone, iPad, Windows Phone i Android. 

Najbolje praktično rešenje: Genius Scan

skeniranje

Kao i Camscanner, i Genius Scan stiže u dve verzije: besplatna i plaćena verzija koja otključava dodatne funkcije. Plaćena verzija košta $4.99 i ima integraciju sa bilo kojom cloud aplikacijom na Vašem telefonu – Box, Dropbox… Aplikacija automatski detektuje stranice, ispravlja perspektivu slike, vrši post-process za izoštravanje skenova što je više moguće, a pože i da spoji nekoliko skenova u jedan PDF dokument. Nema optičko prepoznavanje karaktera, ali ako tražite način da lako napravite, sačuvate i podelite skenirana dokumenta, Genius Scan je prava aplikacija za to i dostupna je za iOS, Windows Phone i Android. 

Najbolje rešenje za Google korisnike: Google Drive

skeniranje

Ako imate Google Drive aplikaciju, iznenađenje može da bude da je ona odlična i kao alat za skeniranje dokumenata. Ovo je funkcija Drive-a za koju mnogi ne znaju. Sve što je potrebno je da u aplikaciji izaberete opciju Add New i tada će Vam biti prikazan i opcija za skeniranje. Svi skenovi su automatski sačuvani na drive-u u PDF formatu. Dodatna funkcija je to što Drive ima optičko prepoznavanje karaktera, a i sve skenove možete da pretražujete po specifičnim rečima i frazama što je velika ušteda vremena. Sken opcija je naravno besplatna, a aplikacija je dostupna za Android, iOS. 

Najbolje rešenje za Microsoft korisnike: Office Lens

skeniranje office lens

Sve što može Google, Microsoft može bolje? Možda, ako gledamo samo Ofiice Lens aplikaciju: ona ne samo da ima sve opcije za popravljanje skena i njegovo izoštravanje, nego može da konvertuje sve skenirane slike u Word i PowerPoint fajlove, kao i u već standardni PDF format. Prisutan je i business card režim koji automatski izvlači ključne podatke sa vizit karti, zatim opcija za automatsko ublažavanje preteranog odsjaja i nepotrebnih  senki na skeniranom dokumentu. Aplikacija je dostupna na Engleskom, Nemačkom i Španskom jeziku, a uskoro stiže i podrška za ostale jezike. Office Lens mogu da koriste Android, iPad, iPhone i Windows Phone korisnici. 

Najbolje rešenje koje nudi brzinu: Scanbot

skeniranje

Scanbot je još jedna aplikacija koja nudi pro verziju za $4.99, a koja daje optičko prepoznavanje karaktera, pametno preimenovanje fajlova, potpisivanje dokumenata. Čak i bez pretpalte, Scanbot je odlična aplikacija. Brza je, radi sa svim velikim cloud servisima, ima i opciju za skeniranje QR koda. Ako želite da sa telefonom skenirate brzo kao što to radite na desktopi, ovo je aplikacija koju prvo treba da probate. Scanbot je dostupan za Android, iOS i Kindle Fire uređaje. 

Da li Vi ponekad koristite Vaš telefon za skeniranje dokumenata? Ako da, koji i imate li neki predlog za nas?

OSTAVI KOMENTAR