AirDroid sinhronizovanje
AirDroid

AirDroid

AirDroid, iza kog stoji Sand Studios je jedna od najpotpunijih aplikacija koje prikazuju obaveštenja sa Vašeg Android telefona i na Vašem računaru.

AirDroid sinhronizuje sva obaveštenja na Vaš PC: ako dobijete SMS na Vašem računaru će se pojaviti plutajući prozor sa imenom i slikom pošiljaoca. Aplikacija je sposobna i za kompleksnija obavešetenja. Ako primite dolazeći poziv, možete sa zauzeti. Zatim možete i da ugasite obveštenja od određenih aplikacija.

Pored obaveštenja, možete vrlo brzo da razmenjujete fajlove između telefona i računara, ili sa Vašim prijateljima. Aplikacija ima i opciju automatskog čuvanja fotografija i video snimaka, kao Dropbox ali za kućnu upotrebu – kda je ova opcija uključena, sve fotografije će se upload-ovati u folder koji se nalazi na Vašem računaru.

AirDroid je dostupan za Android, Mac OS X, Windows i Chrome.

Pushbullet

sinhronizovanje

Pushbullet je nastao kao jednostavan način za transfer fajlova, web stranica, fotografija sa Vašeg PCa na telefon, tablet ili neki drugi Windows ili Mac OS X uređaj. Ali zahvaljujući novim ažuriranjima, aplikacija može da uradi i više od toga. Obaveštenja se pojavljuju u pop-up prozoru na desktop-u i kroz njih možete da odgovorite na poruke ili pozive, ignorišete ih, ili samo utišate.

Deljeni sadržaj se prikazuje kao link u polju obaveštenja, pa kad kliknete na njega on se otvara u dogovarajućooj aplikaciji: PDF u PDF čitaču, web strana u Chrome-u.

Još jedna velika funkcija su kanali koji omogućavaju brz i lak pregled najpopularnijih tema. Kanali funkcionišu kao RSS, pa tako možete da pratite razne popularne kanale i dobijete obaveštenja kada postave neki novi sadržaj. Pushbullet je dostupan za Android, iOS, Windows, Chrome, Firefox, Safari, Opera.

 

MightyText

sinhronizovanje

MightyText je, kako i ime govori, servis prvenstveno namenjen za sinhronizovanje tesktualnih poruka. Pokazuje SMS poruke na Vašem računaru i omogućava do odgovorite na njih, da ih obrišete ili samo ignorišete. MightyText daje i mogućnost da napišete poruku i odredite tačno vreme kada ćete je poslati, da pošaljete poruku na 25 brojeva odjednom, blokirate određene brojeve telefona. Nedavni update je učinio da se MightyText ponaša i kao lokalni media storage servis. Ako uljučite ovu opciju, aplikacija će automatski sačuvati slike i video snimke sa telefona na Vaš računar.

MightyText je dostupan za Android, Mac OS X, Windows, Chrome, Firefox, Safari, Opera, Internet Explorer. 

Pushline

sinhronizovanje

Pushline je relativno nov servis za sinhronizovanje obaveštenja. Nedostaje mu Windows klijent, pa na Windows računarima može da funkcioniše samo putem Chrome ekstenzije.

Sa Pushline servisom možete da odgovorite na tekstualne poruke i na dolazeće pozive, ubacite kontakte sa telefona, pronađete Vaš telefon sa PC/Mac računara, podelite link na telefon. Minimalno i jednostvno, ali ako Vam ne trebaju opcije koje pružaju AirDrod i Puchbullet, onda je Pushline pravi izbor. Pushline je dostupan za Android i Chrome.

Desktop Notifications

sinhronizovanje

A ako preferirate izuzetno jednostavno i osnovno sinhronizovanje, Desktop Norifications je možda platfroma koju tražite. Dostupna je kao Chrome ekstenzija za Windows i kao aplikacija za Android, i funkcioniše kao jednostvano ogledalo za Vaša obaveštenja. Prikazuje tekst obaveštenja na Vašem desktop eranu i to je to. Ne možete da odgovorite na na poruke, pozive, odbijete pozive. Možete samo da ih vidite i onda na telefonu odlučite šta da radite sa njima.

Sinhronizovanje i prikaz Android obaveštenja na računaru i nije tako teško jer ima dosta aplikacija koje to omogućavaju i čine jednostavnim. Ako želite jednostavnost, Pushline i Desktop Notifications su očigledni izbori. Ali ako želite da na računaru odgovorite na SMS poruke, na dolazeće pozive, prebacujete dokumenta – AirDroid, Mighty Text i Pushbullet su daleko superiornija rešenja.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR