Think with Google

Google je juče na Google Small Business blogu predstavio novi alat za testiranje Vašeg sajta i njegovog rada na različitim uređajima. Think with Google alat testira da li je Vaš sajt mobile friendly odnosno kojeg je kvaliteta korisničko iskustvo kada pretražuju Vaš sajt na mobilnim telefonima ili tabletima, i testira njegovu brzinu i na mobilnim uređajima i na računarima.

Prema Google-u, ljudi proveravaju svoj mobilni telefon više od 150 puta na dan, i više pretraga se izvrši putem mobilnih telefona nego putem računara. Ali ako potencijalni korisnik ne može lako da koristi Vaš sajt preko mobilnog telefona, šanse da će odustati od Vašeg sajta su 5x veće. Takođe, polovina posetilaca će odustati od Vašeg sajta ako se on ne otvori za 3 sekunde.

Think with Google je jednostavan alat, samo ukucajte URL i rezultati će Vam se brzo prikazati. Ovo su rezultati za smitmagazin.com. Mogli bi biti bolji:

think with Google

Kao dodatak alatu. Google će Vam na mail adresu poslati detaljan izveštaj sa rezultatima i predloženim rešenjima da se Vaš sajt poboljša. Nakon što unesete mail adresu, izveštaj možete da očekujete u narednih 24h.

Think with Google je mali alat koji je dobar način da proverite brzinu Vašeg sajta na mobilnim i desktop uređajima i da li je Vaš sajt kompatibilan za pregled na mobilnim uređajima.

IZVORGoogle
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR