Withings Thermo

Zdravstvena kompanija Withings, koja je početkom ove godine kupljena od strane Nokia Technologies,  je udružila svoje resurse i znanje i sa francuskom dizajnerskom kompanijom Elium Strudio da bi napravila toplomer koji koristi nenapadne metode za merenje temperature kod dece – Thermo.

Za razliku od tradicionalnih toplomera, sa Thermo toplomerom je doboljno samo preći preko čela ili 1cm iznad čela da bi uređaj očitao trenutnu temperaturu.

Uređaj u obliku olovke, meri temperaturu iz arterije koja se nalazi na čelu, i oslanja se na 16 ugrađenih infrared senzora koji brzo mere najtopllije područje. Iako može da ga koristi svako, bez obzira na godine, uređaj je pre svega namenjen bebama i deci. Moderni tomplomer pokazuj ei povratne informacije u bojama – zeleno za normalnu temperaturu, narandžasto za povišenu i crveno za visoku.

Withings Thermo je dizajniran tako da obezbedei roditeljima rešenje koje će im pružišti veoma precizne podatke o temperaturi, za samo par sekundi, bez potrebe da bude svoje dete da bi mu izmerili temperaturu.  Cena za Thermo je $99.95.

IZVORWithings
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR