Superbook

Superbook laptop se pojavio pre par meseci, ali tek prošle nedelje su započeli Kickstarter kampanju i već su skupili preko milion dolara, a ostalo je još 20-tak dana do kraja kampanje.

Superbook je nastao oko ideje da je Vaš telefon neverovatano moćan računar  i da bi bilo dobro da ono što imate u Vašem telefonu – aplikacije, fajlove, kontakte – imate i na računaru . Zato ovaj pametni laptop pruža veći 11.6” HD ekran, tastaturu, multi-touch trackpad, navigacijske dugmiće kao na Androidu, bateriju koja traje više od 8 sati i ima sposobnosti punjenja kao i mobilni telefon. Laptop nema procesor, grafičku kartu…ništa od unutrašnjeg hardvera. U potpunosti se oslanja na Vaš Android telefon koji ga pokreće putem USB kabla, a kada se Android telefon i Superbook spoje, automatski se pokreće aplikacija koja pruža potpuno laptop iskustvo.  

Superbook

Kako ovaj Andromium laptop funkcioniše? Preuzmite Andromium aplikaciju sa Google Play prodavnice, instalirajte je na svom telefonu, povežite svoj telefon sa Superbook laptopom i to je sve.

Zanimljivi laptop je kompatibilan sa svim modernim Android uređajima – Samsung Galaxy i Note serije, LG, Nexus, HTC, Sony Xperia telefoni, Blu, Huawei i mnogim drugim uređajima koji podržavaju USB-OTG.

Početna cena za osnovni Superbook je $99. Osnovni paet uključuje laptop, 1 USB OTG kabl i 1 adapter za napajanje.

OSTAVI KOMENTAR