Sony A99 II

Nakon četiri godine, Sony kompanija je predstavila naslednika Sony A99. A99 model je tada bio flagship među fotoaparatima sa promenljivim objektivima, ali četiri godine je zaista dug period i pjavili su se noviji modeli koji su zamenili A99 na prvoj poziciji. Danas je Sony na Photokina sajmu predstavio Sony A99 II.

Najinteresantnije je da je A99 II je prvi Sony full-frame fotoaparat koji poseduje 4D Focus sistem koji korisniku donosi sueriorni auto-fokus. Hybrid Phase Detection AF karakteriše kombinacija AF senzora sa 79 tačaka sa detekcijom faza i fokusna ravan sa 399 tačaka sa detekcijom faze.

Pored preciznog fokusa, Sony A99 II ima i ugrađenu stabilizaciju slike “SteadyShot INSIDE” u 5 osa koja pruža do 4.5 blende dužu ekspoziciju u odnosu na onu koja je preporučen za određenu žižnu daljinu, i ovo je prvi put da A-mount model ima ovakvu stabilzaciju.

Fotoaparat poseduje EXMOR R 42.4MP CMOS senzor, ISO domet 100-25600, BIONZ X proceor za obradu fotografije i brzinu slikanja od 12 frejmova po sekundi.

Sve ovo se nalazi u kompatibilnom kućištu koje je napravljeno od legure magnezijuma, otporno na vodu i prašinu i koje je manje za 8% od svog prethodnika. Fotoaparat se očekuje u Novembru sa početnom cenom od 3600 eura.

PODELI
Davor je jedan od osnivača SMIT magazina. IT stručnjak. Zanimaju ga sigurnosna i IT rešenja. Pratite ga na:

OSTAVI KOMENTAR