skully

Skully je 2014. predstavio Skully AR-1, kacigu o kojoj smo i mi pisali i koja je bila ostvarenje sna za bajkere. Kompanija je dovela Android na pametnu kacigu, korisnicima obećala bezbednije i uzbudljivije moto iskustvo zahvaljujući integrisanoj kameri sa zadnje strane, displeju na viziru, Bluetooth povezivanju. Iako je cena kacige iznosila $1500, mnogi su smatrali da je kaciga i ono što ona donosi vredno te cene.  

Prošle je 2 godine otako je Skully započeo Indiegogo kampanju sa rekordnom podrškom, ali izgleda da je kompanija zapala u velike probleme. Novac je potrošen, a Skully je poslao email obaveštenja kupcima da je startup ugašen.

Problemi su počeli pre nekoliko meseci kada su osnivači Marcus i Mitch Weller izbačeni iz kompanije, zatim je i većina tima napustila kompaniju, a prodaja je zatvorena. Neki izvodi navode i da je kompanija pokušala da proda svoje poslovanje LeSport kompaniji koju poseduje LeEco, ali očigledno taj plan nije uspeo.  

Ono što najviše zanima one koji su već naručili kacigu i platili je da li će dobiti svojih $1500 nazad? Pa kompanija je podnela zahtev za bankrot, što znači da kupci najverovatnije neće dobiti povraćaj svog novca. 

IZVORTechcrunch
PODELI
Davor je jedan od osnivača SMIT magazina. IT stručnjak. Zanimaju ga sigurnosna i IT rešenja. Pratite ga na:

OSTAVI KOMENTAR