sharp corner r

Sharp je Japanska kompanija za koju su svi verovatno čuli – kompanija posluje dugo i predstavila je razne proizvode od TV do displeja za telefone. Možda nisu toliko popularno ime u svetu telefona, ali to ne znači da ne mogu da budu inovativni. Sharp IGZO paneli za mobilne uređaje se smatraju jednim od najboljih u mobilnoj industriji, a kompanoja je poznata i po interesantno dizajniranim pametnim telefonima koji imaju vrlo tanke ivice oko displeja – Sharp Aquos Crystal i Sharp Aquos Xx, a najnoviji koncept Sharp telefona podiže sve to na sledeći nivo.
Na CEATECH 2016 sajmu koji je održan u Japanu, Sharp je predstavio vrlo interesantan uređaj pod imenom Sharp Corner R.

sharp corner r

Kao što možete da vidite na slikama Sharp Corner R ima dizajn bez ivica oko displeja, tačnije ima ivice samo na dnu ekrana gde se nalaze navigacijski dugmići. Sa prednje strane se nalazi kompanijin IGZO displej sa blago zaobljenim ivicama, dijagonale 5.2 inča i rezolucije 1920 x 1080 piksela što rezultira sa gustinom od 425ppi. Ovakav dizajn je omogućio izuzetno visok 90% screen-to-body odnos.

Sharp nije predstavio ostale specifikacije uređaja, kao ni kada će telefon biti dostupan. Nadamo se samo da telefon neće biti ekskluzivan isključivo za Japansko tržište kao što je to, uglavnom, bio slučaj sa prethodnim Sharp telefonima. 

Šta Vi mislite o ovakvom dizajnu? Sviđaju Vam se zaobljene ivice? Podelite sa nama Vaše mišljenje u komentarima?

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR