Note7
Samsung Galaxy Note7

Samsung Electronics kompanija je izdala zvanično saopštenje u kom potvrđuje da će povući sve Galaxy Note7 telefone sa tržišta, zameniti ih sa novim, a sve zbog nedavnog slučaja kada je telefon eksplodirao prilikom punjenja.

Samsung Galaxy Note7 je predstavljen početkom meseca, pokupio je veoma pozitivne kritike, ali zabrinutost za bateriju u nekim uređajima – koji su ekspolodirali prilikom punjenja – je naterla kompaniju da se odluči na ovaj korak povlačenja uređaja. Juče je kompanija potvrdila da istražuje problem, a danas je već preduzela odgovarajuće mere da što pre reši ovaj problem i izbegne potencijalne tragedije.

Samsung je saopštio da su do sada prodali 2.5 miliona Note7 uređaja (što je zaista impresivno) i da planira da ih sve zameni u narednim nedeljama. Dodali su i da znaju za 35 slučaja sa problematičnom baterijom, ali nemaju tačan podatak koliki je broj uređaja koji su eksplodirali (ja sam u zadnjih 7 dana čula za 2 slučaja eksplozije).

Nikad nije pravi momenat da se ovako nešto dogodi, ali ova je zaista pogrešan trenutak za Korejskog giganta, pogotovo što je novi iPhone iza ugla, tako da svaka prednost koju je Note7 postigao sad može da se u potpunosti zanemari.

Note7 je izgledao kao logičan nastavak Samsung Galaxy S7 serije, samog S7 i S7 Edge i još jedan uređaj koji će podići profit kompanije – S7 i S7 Edge su najvećim delom zaslužni zašto je kompanija imala najprofitabilniji kvartal u proteklih dve godine. Umesto da ide napred, današnje saopštenje je samo ostavilo Samsung da tapka u mestu.

SAOPŠTENJE KOMPANIJE

Samsung is committed to producing the highest quality products and we take every incident report from our valued customers very seriously.

In response to recently reported cases of the new Galaxy Note7, we conducted a thorough investigation and found a battery cell issue. To date (as of September 1) there have been 35 cases that have been reported globally and we are currently conducting a thorough inspection with our suppliers to identify possible affected batteries in the market. However, because our customers’ safety is an absolute priority at Samsung, we have stopped sales of the Galaxy Note7. For customers who already have Galaxy Note7 devices, we will voluntarily replace their current device with a new one over the coming weeks.

We are working with our carrier partners to announce the details of the U.S. product exchange program as soon as today.

We acknowledge the inconvenience this may cause in the market but this is to ensure that Samsung continues to deliver the highest quality products to our customers. We are working closely with our partners to ensure the replacement experience is as convenient and efficient as possible.

OSTAVI KOMENTAR