Samsung Galaxy Note7 proizvodnja Note7 zaustavljena
Samsung Galaxy Note7

Povodom nedavno prijavljenih slučajeva vezanih za novi telefon Galaxy Note7, Samsung kompanija je sprovela temeljno istraživanje i utvrdila da uređaj ima problem sa baterijom. Zbog tog problema, dešavalo se da neki Note7 uređaji eksplodiraju prilikom punjenja, pa se tako i pre par dana pojavila vest da je jedan automobil izgoreo dok se u njemu napajao Note7. 

Samsung je najavio globalni program zamene uređaja Note7, kao meru predustrožnosti zbog problema sa baterijom. Od tog trenutka kompanija intenzivno radi kako bi ubrzala isporuku novih uređaja i završili program zamene, uz istovremeno smanjenje bilo kakve nelagodnosti za korisnike.

Mnogi korisnici su izrazili svoju zabrinutost da li da vrate svoje uređaje, šta da rade sa njima, a kompanija i predsednik Divizije mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics DJ Koh poručuju sledeće:

„Naš ključni prioritet je bezbednost korisnika. Molimo naše korisnike da isključe svoje Galaxy Note7 uređaje i da ih zamene u najkraćem mogućem roku. Ubrzavamo isporuku novih uređaja kako bi oni bili isporučeni kroz program zamene na najpraktičniji mogući način, uz poštovanje važeće regulative. Iskreno se zahvaljujemo našim kupcima na razumevanju i strpljenju.“

Iako je broj prijavljenih incidenata vrlo mali, Samsung je uložio značajne napore kako bi korisnicima osigurao neophodnu podršku. Najbitnije je da je Samsuing identifikovao seriju uređaja kod koje se pojavljuje problem i prekinuo prodaju i isporuku baš tih uređaja. Korisnici Galaxy Note7 uređaja u Europi se savetuju da isključe uređaje i da ih u što kraćem roku dostave na mesto kupovine.

Kako funkcioniše program zamene Galaxy Note7 telefona?

  1. Možete zameniti svoj Galaxy Note7 za novi Galaxy Note7 u najkraćem mogućem roku počev od 19. Septembra. Ova ponuda biće dostupna na mestu kupovine Vašeg uređaja.
  2. Možete odmah da zamenite svoj Galaxy Note7 za Galaxy S7 ili S7 Edge. Razlika u ceni između uređaja će Vam biti vraćena. Ova ponuda biće dostupna na mestu kupovine vašeg uređaja.

2 KOMENTARA

  1. […] var td_screen_width = document.body.clientWidth; if ( td_screen_width >= 1140 ) { /* large monitors */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } if ( td_screen_width >= 1019 && td_screen_width < 1140 ) { /* landscape tablets */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } if ( td_screen_width >= 768 && td_screen_width < 1019 ) { /* portrait tablets */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } if ( td_screen_width < 768 ) { /* Phones */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } Nakon prvobitne istrage, Samsung je naporno radio da obezbedi primenu najkvalitetnijih procesa proizvodnje i kontrole kvaliteta. Na osnovu detaljne inspekcije, Samsung je sasvim uveren da je problem sa baterijom u potpunosti reš… […]

  2. […] Od 19. septembra, 90% korisnika Galaxy Note7 koji su zamenili svoje uređaje širom Evrope odabralo je da uzme zamenski Galaxy Note7, dok je tri procenta odabralo neki drugi Samsung Galaxy telefon. Kako se odvijao program zamene, kompanija je ponavljala svoju poruku za sve vlasnike najnovijeg Galaxy Note telefona u Evropi, da ugase svoje uređaje i zamene ih kroz aktuelni Samsungov program zamene. […]

OSTAVI KOMENTAR