#RIP Twitter

Nakon nekoliko meseci testiranja, nagađanja i generalno nervoznih korisnika, Twitter je danas najavio korišćenje novog algoritma koji će prikazivati neke tweet-ove po nehronološkom redosledu.

[dt_gap height=”10″ /]

Funkcija, poznata kao „Show me the best Tweets first“, skuplja starije tweet-ove za koje Twitter misli da biste voleli da ste ih videli, na osnovu vaše do tadašnje interakcije se sličnim tweet-ovima  i gura ih na vrh Vašeg Timeline-a. Na vrhu će se naći i tweet-ovi sa najviše like-ova, retweet-a… Ispod „poguranih“ tweet-ova se nalazi Timeline sa tweet-ovima poređanim po obrnutom hronološkom redosledu. Refresh stranice će učiniti da se algoritamski poređani tweet-ovi izgube. Ovo je jedna verzija „While you were away“ funkcije predstavljenje prošle godine.

Ovu novu funkciju Twitter testira od Decembra, a o njoj priča mnogo duže. U svom blog postu, kompanija tvrdi da korisnici koji koriste algoritamske tweet-ove više tweet-uju i retweet-uju i tako kreiraju više live komentara i konverzacija, što je dobro za svakoga.

[dt_gap height=”10″ /]

Međutim, mogućnost zamene hronoloških tweet-ova, koji su prikazivani u realnom vremenu sa algoritamskim tweet-ovima je iznervirala mnoge korisnike ove društvene mreže jer je na ovaj način Twitter postao samo još jedan Facebook. Kada su se pojavile glasine o ovakvom načinu prikazivanja tweet-ova, za samo jedan vikend #RIPTwitter je postala najpopularnija tema širom sveta.

[dt_gap height=”10″ /]

I na kraju, bitno je istaći da je ovo opt-in funkcija, što znači da je korisnici mogu isključiti/uključiti kroz Settings meni na iOS i Android uređajima, a na web-u treba da pronađu Timeline sekciju i odaberu opciju „Show me the best Tweets first.”

Ali u narednim nedeljama, kada dobiju još povratnih informacija od korisnika, Twitter će uključiti algoritamske tweet-ove po default-u. Ali i onda , korisnici će moći da ih isključe kroz podešavanja.

[dt_gap height=”10″ /]

Šta Vi mislite o novoj Twitter opciji ? Da li je zaista toliko loša?

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR