Samsung Galaxy Note7 proizvodnja Note7 zaustavljena
Samsung Galaxy Note7

Nakon novih slučaja eksplozije već zamenjenih modela, proizvodnja Note7 zaustavljena.

Čini se da se Samsung kompanija konačno suočava sa činjenicom da nešto zaista nije u redu sa njihovim Galaxy Note7 flagship telefonom. Nakon sage koja traje nedeljama, nekoliko izveštaja o Note7 telefonima koji su eksplodirali, zamene oko 2.5 miliona “loših” Note7 sa novim uređajima, proizvodnja Note7 zaustavljena. Ova vest stiže od novinske agencije Yonhap iz Južne Koreje.

Za one koji nisu upoznati sa ovim problemom sa kojim se Samsung suočava (verujem da ih je takvih malo), kompanija je vrlo brzo nakon predstavljanja Note7 telefona počela da dobija žalbe o pregrevanju telefona, nemogućnosti punjenja, eksplodiranju uređaja. Kompanija je odmah preduzela potrebne mere, utvrdila da je problem sa baterijom, najavila povlačenje svih neispravnih telefona sa tržišta, a korisnici su dobili mogućnost da stari telefon zamene sa novim Note7 sa ispravnom baterijom. Međutim, sada nastaju novi problemi za kompaniju jer su čak četiri nova Note7 telefona, sa zamenjenom “ispravnom” baterijom eksplodirala.

Samsung se nije zvanično oglasio povodom ovih navoda da je proizvodnja Note7 zaustavljena, ali bilo bi dobro da to uradi što pre. Dva velika mobilna operatera u Sjedinjenim Američkim Državama, AT&T i T-Mobile su zvanično povukli Note7 iz svoje pronude (opet). To znači da će njihovi korisnici moći da vrate svoje stare i nove zamenjene Note telefone, a kompanije će im ili vratiti novac ili preporučiti neki drugi telefon iz svoje ponude. Mobilni operater Verizon je u nedelju povukao telefon iz svoje ponude, ali još uvek nije izdao zvanično obaveštenje o povlačenju.

Da stvari ne stoje dobro ni kod medija, pokazuju i nove informacije da su dva velika internet portala koji su prvo dali odličnu ocenu Note7 – Mashable i Android Central, povukli svoje pozitivne ocene i sada na svojim zvaničnim recenzijama preporučuju da ne kupujete Galaxy Note7, ili da ga odmah zamenite za neki drugi uređaj. 

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR