Proizvodnja Note7 obustavljena

Ovo je uvek postojalo kao mogućnost, ali sada je i zvanično: Galaxy Note7 model je mrtav.

Samo jedan dan nakon što je kompanija preporučila Note7 vlasnicima da isključe svoje uređaje i da ih vrate i zamene za drugi model i samo nekoliko sati nakon što je kompanija najavila obustavljanje proizvodnje i prodaje Galaxy Note7 zbog izveštaja da su i zamenjeni uređaji počeli da eksplodiraju, Samsung je sada trajno prekinuo proizvodnju Note7. Prodaja je stala. Proizvodnja Note7 obustavljena. Telefon se više ne vraća na tržište i ovo je kraj za taj model.

Kako su kompanija i korisnici došli u ovu situaciju?

Note 7 je predstavljen u Avgustu i dobio je zaista sjajne kritike i ocene, ali samo par nedelja nakon predstavljanja pojavili su se izveštaji da nešto nije u redu sa baterijom i da su se neki telefoni zapalili. 2. Septembra je kompanija najavila povlačenje celokupne prve serije , preporučila vlasnicima da isključe svoje uređaje i polako počela sa slanjem zamenskih uređaja operaterima i korisnicima.

Zamena Note7 uređaja je išla kako treba, ali ubrzo su se pojavili isti problemi: novi Note7 sa ispravnom baterijom je takođe počeo da se pregreva, i na kraju eksplodira.

Kako su primetili probleme sa novim zamenjenim uređajima, mnogi veliki operateri su predložili svojim korisnicima koji imaju Note7 da vrate svoje uređaje i da ih zamene za neki drugi model.

Nakon ovakvog razvoja situacije, kompanija je prvo zatražila od svih partnera da prestanu sa prodajom i zamenom njihovog Note7 telefona. Od korisnika su zatražili da odmah isključe svoje telefone, uključujući tu i one zamenjene modele, i da iskoriste trenutnu ponudu mobilnih operatera: da dobiju svoj novac nazad ili zamene uređaj za neki drugi telefon. Par sati kasnije stiglo je još jedno zvanično obaveštenje kompanije, a to je da je proizvodnja Note7 obustavljena i to TRAJNO.

Kompaniju sada očekuje prikupljanje i odlaganje preko 2.5 miliona prodatih Note7 telefona, odlaganje nekoliko stotina hiljada neprodatih uređaja koji se nalaze u magacinu i suočavanje sa Galaxy Note7 debaklom koji će ih koštati oko $17 milijardi dolara. 

IZVORSamsung
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR