pinterest

Pintereest je objavio da kupuje tim koji se nalazi iza Instapaper servisa koji će i dalje nastaviti da funkcioniše kao zasebna aplikacija. Instapaper tim će raditi i na razvijanju Pinterest-a i svoje aplikacije.

Instapaper, jedna od prvih aplikacija koja je omogućavala čuvanje artikala za kasnije čitanje, je ponovo kupljena. Aplikacija, koju je kreirao Marco Arment, je 2013. prodata Betaworks timu (koji se nalazi iza Digg servisa).

Detalji dogovora oko prodaje nisu poznati, ali je poznat razlog zašto bi to Pinterest uradio – da naveo korisnike da više čuvaju artikle na svom servisu. Pinterest se uglavnom koristi za čuvanje vizuelnih sadržaja kao što su interesantne fotografije, a ovo je još jedan pokušaj da se Pinterest uzme u obzir za čuvanje interesantnih članaka. Mada je kompanija pokušala da se fokusira na čuvanje i tekstualnog sadržaja još 2013. kada je predstavila pinove za članke.

IZVORInstapaper
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR