Nikon podiže fleksibilnost kompozicije na novi nivo sa prvim objektivom FX formata sa kontrolom perspektive sa dva rotaciona mehanizma. Idealan za arhitektonsku, umetničku i pejzažnu fotografiju, PC NIKKOR 19mm f/4E ED je napravljen za fotografe sa istančanim osećajem za prostor.

Zahvaljujući svom uglu slike i jedinstvenim mogućnostima za menjanje nagiba, položaja i dva načina rotacije, PC NIKKOR 19mm f/4E ED objektiv sa manuelnim fokusom omogućava fotografima da snimaju iz savršene polazne tačke. Nagib i pomeranje možete da podešavate nezavisno ili u kombinaciji, kao kod fotoaparata velikog formata. Fotografi mogu precizno da kontrolišu žižnu ravan objektiva i jednostavno je pomere kako bi snimili slike bez konvergencije linija. Ili promene nagib kako bi snimili pejzaže koji su oštri od prednjeg do zadnjeg plana bez potrebe da zatvore blendu kao kod standardnih objektiva. Vidni ugao od 19 mm je idealan za velike strukture i prostore, a jedinstvena optička konstrukcija umanjuje distorziju, koja se često javlja kod širokougaonih objektiva, čak i u uglovima slike.

PREGLED KLJUČNIH KARAKTERISTIKA PC NIKKOR 19mm f/4E ED

 • Ultraširoki vidni ugao od 19 mm
  Vidni ugao od 19 mm znači da fotografi mogu da snime scenu u pravim proporcijama ili kadrom obuhvate veći deo strukture i eliminišu nepotrebne elemente iz prvog plana.
 • Velika preciznost: legendarni NIKKOR kvalitet
  Dva asferična sočiva umanjuju koma i druge vrste aberacije. Tri staklena elementa sa ekstraniskom disperzijom smanjuju aksijalnu hromatsku aberaciju. Sloj nano kristala kompanije Nikon u velikoj meri smanjuje duh efekat i odblesak na celoj slici, čak i u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem.
 • Dva načina rotacije za kontrolu perspektive: snimajte iz savršene polazne tačke
  Nagib i pomeranje možete da podešavate zasebno ili u kombinaciji. Nagib možete zasebno da rotirate do 90° u bilo kom smeru, a možete da rotirate i ceo objektiv do 90°.
 • Jednostavno rukovanje: izvanredna izrada, odlična ergonomija
  Kvalitetan mehanizam pomeranja omogućava jednostavno rukovanje. Objektiv je kompaktan i težak približno 885 g. Takođe ima sloj fluora kompanije Nikon koji aktivno odbija vodu, prašinu i prljavštinu ne ugrožavajući kvalitet slike.
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR