Lumix LX15

Panasonic je predstavio ultimativni kompaktni fotoaparat za kreativne fotografe – model LUMIX LX15 – koji postavlja nove standarde kada je reč o fotografisanju slabo osvetljenih scena. Novi fotoaparat opremljen je izuzetno brzim F1.4 objektivom i velikim 1-inčnim senzorom, a sve to isporučeno je u elegantnom, stilskom kućištu džepne veličine.

LUMIX LX15 opremljen je nedavno razvijenim F1.4-F2.8 LEICA DC VARIO SUMMILUX sistemom objektiva koji se odlikuje optičkim zoomom (3X) (35-milimetarski ekvivalent kamere: 24 -72mm). Objektiv propušta veliku količinu svetla u fotoaparat, što omogućava izuzetno brzo okidanje kako bi se zabeležile jasne i oštre fotografije čak i u scenama koje su slabo osvetljene. Takođe, fotoaparat donosi i prekrasan bokeh efekt, koji objekte fotografija i video zapisa čine još impresivnijima i upečatljivijima.

1-inčni MOS senzor s 20.1-megapiskelnom rezolucijom beleži fotografije vrhunskog kvaliteta i to do u najmanjih detalja. MOS senzor doprinosi redukciji šuma te pojačava S/N promer, što omogućuje izuzetno kvalitetno i senzitivno fotografisanje čak i na ISO vrednosti od 12800. Osim toga, premijerna funkcija Random Filter granulira kromatski šum i stapa ga s fotografijom prirodnije nego ikad pre.

Za još veću brzinu reakcije i veću količinu mobilnosti, LUMIX LX15 opremljen je brzim i preciznim autofokusom s DFD (Depth From Defocus) tehnologijom koja skraćuje vreme fokusiranja. Radi se o tehnologiji koja izračunava udaljenost predmeta fotografije putem procene dve fotografije različitog nivoa oštrine na 240 sličica u sekundi. Ovo poboljšanje na planu brzine i preciznosti još je jače kako se povećava otvor blende. LUMIX LX15 poseduje i mogućnost brzog uzastopnog okidanja na 10 sličica u sekundi (AFS) / 6 sličica u sekundi za belženje objekata fotografije koji se jako brzo kreću.

Lumix LX15

Koristeći i oslanjajući se se na 4K tehnologiju, korisnici mogu uživati u 4K PHOTO i 4K VIDEO kompatibilnosti. Zahvaljujući prvoj, korisnici mogu zabeležiti sjajne fotografije u situacijama u kojima je potrebno brzo reagovatii na 30 sličica u sekundi i u ekvivalentnoj rezoluciji od 8 megapiksela – tako što će iz serije odabrati najfotogeničniju sliku i pohraniti je kao fotografiju. Fotoaparat je opremljen sa tri 4K funkcije: 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) i 4K Pre-burst.

LUMIX LX15 snima zapanjujuće glatke, hi-res QFHD 4K video zapise u rezoluciji 2840×2160 na 30p / 25p (područje 50Hz) ili na 24p u sekundi u MP4 formatu, kao i Full HD 1,920 x 1,080 / 50 p video zapise u AVCHD Progressive ili MP4 (MPEG-4 / H.264) formatu s praktičnim full-time autofokusom.

Zahvaljujući digitalnom funkcioniraju zoom objektiva, panoramiranje i zoomiranje na fotografijama i video zapisima deluje prirodnije jer nema fizičkog pokreta objektiva. Ako je originalan materijal snimljen u 4K-u, korisnici od njega mogu izraditi savršeni Full HD video s impresivnim specijalnim efektima.

LUMIX LX15 može izrađivati fotografije u RAW zapisu i obraditi ih putem samog fotoaparata. Osim toga, prostor boja parametar (sRGB / AdobeRGB), parametar balansa bele boje, parametri kompenacije otvora, kontrasta, naglaska/senke, saturacije, redukcije šuma i oštrine mogu se fleksibilno podesiti, dok se korisnici takođe mogu poslužiti i opcijama Photo Style, Intelligent D-range Control i Intelligent Resolution.

Dva kontrolna prstena koja fotoaparat poseduje – za fokus i otvor blende – omogućuju entuzijastima jednostavnije manualno podešavanje postavki kako bi dobili savršenu fotografiju.

LUMIX LX15 korisnicima na raspolaganje stavlja i popularnu funkciju Creative Control. Ona poseduje paletu od 22 filtera koji daju dodatnu zabavnu dimenziju digitalnom fotografisanju i u tom smislu nadmašuju očekivanja koja korisnici imaju od konvencionalnih kompaktnih fotoaparata..

PODELI
Davor je jedan od osnivača SMIT magazina. IT stručnjak. Zanimaju ga sigurnosna i IT rešenja. Pratite ga na:

OSTAVI KOMENTAR