LUMIX G80

Panasonic je predstavio novi LUMIX G80, poslednji dodatak svojoj seriji vrhunskih fotoaparata s izmenjivim objektivom. Fotoaparat se odlikuje nizom naprednih tehnologija i praktičnih funkcija koje dolaze u paketu s čvrstim, kompaktnim kućištem. Ključne karakteristike uključuju 16-megapikselni Digital Live MOS senzor bez niskopropusnog filtera, što vam omogućuje izradu fotografija vrhunske rezolucije koje su verne stvarnosti.

Fotoaparat je idealan za fotografisanje na otvorenom i poseduje novi, vrhunski D.I.S. 2 (Dual Image Stabilisor) koji vodi računa i o stabilizaciji kućišta i o stabilizaciji objektiva. Napredna stabilizacija omogućuje vam izradu oštrih i jasnijih fotografija nastalih u situacijama koje su obeležene velikom količinom pokreta. D.I.S minimizira posledice drhtaja ruke ili hodanja po teško prohodnom terenu.

LUMIX G80 poseduje tri ekskluzivne 4K PHOTO funkcije: 4K Burst Shoting, 4K Burst (Start/Stop) i4K Pre-burst. Dakle, svaka od njih omogućuje vam da uhvatite i zabeležite i pohranite neki poseban trenutak rezanjem određenog željenog frame-a iz 4K video zapisa.

Jednom kada ste dobili fotografije, LUMIX G80 daje vam kreativnu slobodu da fotografije izoštravate kasnije. Funkcija Post Focus omogućuje vam da određeno područje fotografije izoštrite jednim dodirom prsta, čak i nakon samog fotografisanja. Takođe, Low Light Auto Focus (AF) omogućuje preciznije izoštravanje objekata fotografije u slabo osvetljenim situacijama, kao što je fotografisanje u prirodi ili u zoru i sumrak.

LUMIX G80

LUMIX G80 poseduje čvrsto kućište s prednjim delom izrađenim od čistog magnezijuma. Takođe, dizajn fotoaparata odlikuje se i otpornošću na vodu i prašinu jer je pažljivo zaptiven oko svakog preklopa, prstena i tipke. U kombinaciji s LUMIX G objektivom takođe otpornim na vodu i prašinu, ovaj fotoaparat omogućuje korisnicima efektno fotografisanje čak i u najekstremnijim uslovima.

Kako bi se dodatno unapredila korisnička kontrola, LUMIX G80 dolazi u paketu s dodatnim gripom koji pohranjuje dodatnu, drugu bateriju (DMW-BG1). Ne samo da zbog toga možete napraviti više snimaka u jednoj turi, već je i rukovanje kamerom ugodnije i lakše – čak i kad to činite jednom rukom. Tu je i optički pretraživač  (Live View Finder) visoke rezolucije koje se odlikuje stabilnim uokvirivanjem i vrhunskom vidljivošću pod bilo kojom jačinom svetla.

LUMIX G80 na tržištu će biti dostupan od Novembru 2016. godine

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

1 KOMENTAR

  1. […] Panasonic je predstavio ultimativni kompaktni fotoaparat za kreativne fotografe – model LUMIX LX15 – koji postavlja nove standarde kada je reč o fotografisanju slabo osvetljenih scena. Novi fotoaparat opremljen je izuzetno brzim F1.4 objektivom i velikim 1-inčnim senzorom, a sve to isporučeno je u elegantnom, stilskom kućištu džepne veličine. […]

OSTAVI KOMENTAR