LUMIX GH5

Panasonic je danas predstavio LUMIX GH5 – prvi DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) fotoaparat s izmenjivim objektivom koji će imati mogućnost snimanja izuzetno preciznih i glatkih 4K 60p/50p video zapisa, kao i 4:2:2 10-bitnih 4K zapisa visokog kvaliteta. 

Novi LUMIX GH5 na tržištu bi prema svim planovima trebao biti dostupan u prvoj polovini 2017. godine, a posedovaće i novu Panasonicovu funkciju “6K PHOTO”. Reč je o funkciji koja omogućuva korisniku izvlačenje željenog kadra iz UHD video zapisa (devet puta veće rezolucije od Full HD-a) i njegovo pretvaranje u fotografiju približne rezolucije od 18 megapiksela. Osim toga, i 8-megapikselni 4K PHOTO ekvivalent moguće je izraditi iz video zapisa snimljenog na 60 sličica u sekundi. Tih i nenametljiv s brzim fokusom komuneće izmaći niti jedan fotografski trenutak, LUMIX GH5 omogući će fotografima da izvuku najviše od  brzih, mogućnosti fotografisanja I dugotrajnog snimanja s velikim brojem sličica.

Pored LUMIX GH5, Panasonic je  najavio i novu LEICA DG VARIO.ELMARIT F2.8-4.0 seriju objektiva. Set LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 odlikuje se izuzetnim optičkim performansama i kompaktnom veličinom te uključuje novi 12-60mm standardni zom objektiv, 8-18mm (35mm ekvivalent kamere) širokougaonu objektiv i 50-200mm telefoto objektiv.

OSTAVI KOMENTAR