Opera

Korisnici Opera aplikacije za Android će od danas primetiti velike promene što se tiče izgleda. Redizajniran interfejs je napravljen od nule i sada je više u skladu sa Android material dizajnom.

Prva velika promena je vidljiva na početnoj stranici: speed dial je pomeren skroz na levu stranu, dok se news feed nalazi sa desne strane. “Carousel” se nalazi u sredini, možete da mu dodajete i vesti i teme putem “+” ikone koja se nalazi sa desne strane. News feed sada ima i reader režim koji može da se konfiguriše kroz podešavanja.

Zatim je tu “three-dots” meni. Kada pretražujete dajt, ovaj meni pruža opcije kao što su “find in page” i “share”, kao i “add to” opciju koja omogućava da se određeni sajt doda u “speed dial”. Iz ovog menija imate pristup i podešavanjima samog pretraživača.

Poslednja velika promena je “personal corner” kom se pristupa klikom na ikonicu korisnika koja se nalazi u donjoj liniji aplikacije. Tu imate pregled Vaših offline stranica, bookmark-a, istorije, preuzimanja. Na ovom ekranu moćete da se prijavite i da sinhronizujete istoriju, preuzimanja i bookmark-e sa svim Vašim uređajima.

Nova verzija aplikacije je dostupna za preuzimanje sa Google Play prodavnice.

IZVOROpera
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR