OnePlus 3

Nakon dosta nagađanja i procurelih informacija, konačno je predstavljen OnePlus 3, najnoviji telefon pristupačni high-end telefon OnePlus kompanije. OnePlus 3 ima za cilj da nastavi onim putem koji su započeli njegovi prethodnici: specifikacije i performanse koje se mogu naći kod flagship telefona, ali po nižoj ceni.

Telefon ima 5.5-inčni 1080p AMOLED displej zaštićen sa Gorilla Glass 4, i one-touch fingerprint senzor koji se nalaze na potpuno aluminijumskom kućištu. Unutar kućišta se nalaze top specifikacije: Snapdragon 820 procesor , 6GB RAM, 64GB interne memorije. Nova 16MP kamera je podržana sa optičkom stabilizacijom slike i potpunim manuelnim kontrolama, dok se sa prednje strane nalazi 8MP selfie kamera sa velikim pikselima koja obećava čiste i jasne selfe fotografije.

OnePlus je otišao i korak dalje i dodao neke specifikacije i funkcije koje su nedostajele na OnePlus 2 telefonu – OnePlus 3 ima potpuno novu Dash Charge tehnologiju za brzo punjenje preko USB-C porta koja puni 3000mAh bateriju sa kojom stiže telefon. Novine su i NFC za mobilno plaćanje, i pojačana jačina zvučnika koji su sada neverovatno glasni.

Što se tiče softvera, tu je OxygenOS, koji ima vrlo male razlike u odnosu na Android 6.0.1 Marshmallow. OnePlus je čak i pojednostvaio svoj softver u odnosu na onaj koji se nalazio na OnePlus 2, ali i dalje dobijate njegove osnovne funkcije – sotverse navigacione dugmiće, dark režim, prilagodljivi status bar, brza podešavanje i dosta korisnik funkcija osetljivih na pokrete.

Najbolje od svega je što je OnePlus odustao od svog dosadašenjg sistema prodaje koji je zahtevao da korisnik zatraži pozivnicu od njih i tek nakon dobijene pozivnice ima pravo da kupi telefon. Sada može bilo ko da ode na njihov sajt i poruči telefon. Cena? $399 u SAD, $519 u Kanadi, £309 u Velikoj Britaniji, €399 u Evropi i ₹27,999 u Indiji. Telefon je isti za sva tržišta, nema različitih konfiguracija, samo jedan high-end model sa 6GB RAM i 64GB. Za sada je dostupan samo model u sivoj boji, do kraja godine se očekuje i zlatna verzija.

IZVOROnePlus
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR