Sačuvajte svoj OneDrive!

Microsoft kompanija je u Novembru donela, možemo slobodno reći, kontraverznu odluku da smanji neograničen prostor na svom OneDrive servisu – Office 365 Home, Personal i University korisnici će imati na raspolaganju 1TB. Microsoft nudi i besplatnu opciju – 15GB koje Microsoft planira da smanji na 5GB, a bonus od 15GB koji dobijate ako koristite OneDrive za sinhronizivanje i čuvanje slika će biti ukinut.

Odluka komanije je naišla na negativan odziv kod svojih korisnika, i revoltirani iznenadnom odlukom Microsofta, kreirali su online peticiju da im se vrati njihov prostor pod nazivom “give us back our storage” . Peticija je skupila preko 70000 glasova i „pritisnula“ kompaniju da se, na neki način, izvini i iznese novu ponudu.

Microsoft ipak ne odustaje, smanjuje besplatan prostor na 5GB, ali OneDrive korisnici koji se prijave do 31. Januara 2016. godine će moći da zadrže svojih besplatnih 15GB i 15GB bonusa za fotografije. Takođe, oni koji koriste više od 5GB besplatnog prostora će dobiti priliku da 12 meseci besplatno koriste Office 365 Personal servis sa 1TB prostora.

[dt_call_to_action content_size=”big” background=”plain” line=”true” style=”0″]

Sačuvajte Vaših 15GB putem ovog linka.

[/dt_call_to_action]

PODELI
Davor je jedan od osnivača SMIT magazina. IT stručnjak. Zanimaju ga sigurnosna i IT rešenja. Pratite ga na:

OSTAVI KOMENTAR