Xiaomi Redmi Pro
Xiaomi Redmi Pro

Xiaomi je dobro poznat kao kompanija koja u svojoj ponudi ima pristupačne telefone i tablete, a danas su nastavili sa takvim trendom. Xiaomi je u Pekingu predstavio novi Redmi Pro.

Redmi Pro ima potpuno metalnu konstrukciju sa finom završnom obradom, 2.5D staklo koje prekriva 5.5-inčni Full HD OLED displej. Promena na OLED umesto upotrebe dosada standardnog LED ekrana kod telefona iz ove klase je zaista lep gest, a OLED ekran će sigurno korisniku pružiti življe i jasnije boje.

Kada su u pitanju kamere, glavna kamera je veličine 13MP koja stiže u kombinaciji sa 5MP kamerom za hvatanje dubljih detalja. Ovo je prvi put da neki pristupačni telefon ima kameru ovih specifikacija.

Dostupne su tri verzije telefona:

  • 3GB RAM/32GB memorije/MediaTek Helio X20 deca-core procesor;
  • 3GB RAM/64GB memorije/MediaTek Helio X25 64-bit deca-core procesor;
  • 4GB RAM/128GB memorije/MediaTek Helio X25 64-bit deca-core procesor.

Ostale specifikacije uključuju čitač otiska prsta, USB Type-C port, dual SIM podršku, mesto za microSD, veliku 4050mAh bateriju, MIUI 8 operativni sistem zasnovan na Android 6.0.1 Marshmallow OS.

Što se tiče cene, osnovni Redmi Pro model će koštati $225, a modeli sa Helio X25 procesorom će imati cenu $255 i $300. Uređaji će biti dostupni u Kini od 6. Avgusta u zlatnoj, sivoj i srebnoj boji.

OSTAVI KOMENTAR