Dashboard

Twitter je predstavio još jednu svoju zasebnu aplikaciju: Twitter Dashboard. Novi servis, dostupan kao web i mobilna verzija, je namenjen poslovnim korisnicima koji žele da koriste Twitter za povezivanje sa svojim mušterija. Aplikacija nudi paket alata uključujući prilagodljivi feed, planiranje postova, pristup savetima šta da postujete, analitika…

Ideja iza Dashboard servisa je da posluži kao personalizovana aplikacija za specifičnu grupu Twitter korisnika – ovog puta za mala i srednja preduzeća.

Jedna od ključnih funkcija koju ima Dashboard je mogućnost praćenja postova o biznisu i to bez direktnih obraćanja samoj firmi sa njihovim korisničkim imenom. Dashboard korisnici mogu da prilagode feed da prate ne samo ključne reči ili hashtag-ove, već lajkove njihove strane ili imena njihovog proizvoda. Tu je i Twitter analitika za praćenje tweet-ova i njihov uspeha. Ovo je dostupno i na Twitter.com i u novoj aplikaciji.

Iako je cilj Dashboard aplikacije da olakša korišćenje novih alata, on funkcioniše i kao dobar Twitter klijent koji omogućava malim i srednjim preduzećima da postave tweet, odgovore na direktne poruke, pregledaju svoj profil, odgovore na tweet i više.
Twitter Dashboard  je dostupan u beta fazi u SAD i dostupan je za pristup putem dashboard.twitter.com ili putem Dashboard aplikacije za iOS uređaje. Za sada nema informacija kada će Dashboard biti dostupan i van SAD.

IZVORTwitter
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR