Netatmo

Netatmo, kompanija koja se specijalizirala za proizvodnju modernih i minimalističnih smarthome gadgeta, je na IFA 2016 sajmu predstavila svoj najnoviji proizvid – Smart Radiator Valves. Radi se o pametnim ventilima za radijatore koji mogu da se upravljaju putem pametnih telefona.

Na svaki radijator može da se stavi ovakav ventil i putem telefona možete da uključujete ili isključujete radijator i tako sami određujete koji deo kuće želite da se greje. Pametni ventili detektuju kada je prozor otvoren i isklljučuju radijator u toj sobi kako bi sprečili rasipanje energijom, analiziraju okruženje sobe u realnom vremenu i određuju adekvatno grejanje na osnovu količine sunčeve svetlosti u sobi.

Netatmo ventili su lepi na oko, sa prozirnim pleksiglas Philippe Starck dizajnom, ukrasnim linijama koje dolaze u četiri različite boje – narandžasta, plava, zelena i crvena, kao i e-paper ekranom koji prikazuje trenutnu temperaturu.

Netatmo

Međutim, da bi pametni ventil kontrolisao Vaše radijatore, potrebno je da imate Netatmo aplikaciju i Netatmo pametni termostat koji se povezuje sa glavnim bojlerom. Ventil je samo dodatak gavnom sistemu i namenje finom kontrolisanju individualnih radijatora. Čak šta više, Netatmo termostat i ventil su dizajnirani da funkcionišu sa grejnim sistemima koji se koriste isključivo u Evropi.

Termostat se prodaje po ceni od 179 eura, a ventili se očekuju krajem godine po ceni od oko $89.

OSTAVI KOMENTAR