Facebook

Cifre vezane za Facebook mrežu uvek idu na gore: broj korisnika, prihod, profit.

Gigant među društvenim mrežama je objavio svoj najnoviji finansijski izveštaj koji prikazuje i da mreža ima 1.71 mesečnih korisnika koji je koriste aktivno što je povećanje od 15% u odnosu na isti period prošle godine.

Mobilna platforma je nešto drugo i to je mesto gde Facebook pravi najviše dobiti. Putam mobilnih telefona i tableta, Facebook aktivno koristi 1.57 milijardi korisnika, 20% više nego u istom periodu 2015. godine. I ovo je prvi put da Facebook ima milijardu aktivnih korisnika koji koriste mrežu na pametnim uređajima. Da, svakog dana se 1.03 milijardi uloguje na Facebook putem telefona ili tableta. Kada znamo taj podatak, onda je sasvim razumljivo kako je za 84% ukupnog prihoda kompanije zaslužno prikazivanje reklama na mobilnoj platformi.

U drugom kvartalu 2016., Facebook je ostvario $6.44 milijarde prihoda, $2.05 milijarde profita ( u istom periodu prošle godine profit je bio $719 miliona).

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR