Nokia 216

Vi ste možda odustali od telefona sa fizičkim tastaturama i Nokia brenda, ali očigledno IT gigant nije. Teško je poverovati da u 2016. godini, pišemo o feature telefonima, ali Microsoft je upravo predstavio svoj novi telefon pod imenom Nokia 216 koji nema ekran osetljiv na dodir i ima fizičku tastaturu. 

Nokia 216 je jedan od jednostavnijih telefona koji je izašao iz Microsoft fabrike –  telefon sa 2.4-inčnim QVGA displejom, 0.3MP kamerama sa prednje i zadnje strane, audio portom, promenljivom 1020mAh baterijom, Series 30 operativnim sistemom i Opera Mini internet pretraživačem. Kompanija nudi i dual-SIM verziju. Interna memorija i RAM su iste veličine – 16MB, a tu je i podrška za microSD karticu do 64GB.

Nokia 216 će se prvo naći na tržištu Indije po ceni od oko $37. S obzirom da je Microsoft početkom godine najavio prodaju svog poslovanja sa mobilnim telefonima Foxconn kompaniji za $350 miliona, vrlo je verovatno da je ovo poslednji Nokia telefon koji stiže od Microsoft-a.  

IZVORMicrosoft
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR