linkedin

Microsoft je najavio da kompanija namerava da kupi LinkedIn, društvenu mrežu za profesionalce, za 26.2 milijarde dolara.

Kompanija je istakla da će LinkedIn nastaviti da funkcioniše kao i do sada, to znači da će LinkedIn brend, kultura, i nezavistnost ostati netaknuti.

Jeff Weiner će i dalje biti CEO LinkedIn društvene mreže, a tranksakcija treba da se završi do kraja 2016. godine. Od kako je Satya Nadell postao CEO Microsoft kompanije, IT gigant je kupio bezbroj manjih firmi, ali ovo je najveća kupovina od kako je on na toj poziciji.

Ovo je pametan potez kompanije koja stremi da učvrsti svoju poziciju kao prodavca produktivnih alata i servisa na jednom mestu. Nakon Sunrise kalendara, Wunderlist to-do aplikacije, još jedan veliki servis stiže u Microsoft, ovog puta najveća društvena mreža za profesionalce. Biće zanimljivo videti da li će i na koji način Microsoft integrisati LinkedIn mrežu i pretragu poslova u svoj softver i online servise.

IZVORMicrosoft
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR