Edge

Microsoft je početkom godine počeo sa ozbiljnim kritikama Chrome, Opera i Firefox pretraživača i njihovom uticaju na bateriju laptopa. Kompanija je stavila četiri Surface Book laptopa jedan pored drugog, svaki od njih je radio sa različitim internet pretraživačem i ispostavilo se da je Google Chrome veoma loš po bateriju.

Google je konačno dogovorio sa prošlonedeljnim videom gde je kompanija koristila isti Surface Book, i prikazala napredak u trajanju baterije na najnovijoj verziji Chrome-a.

Očigledno je da Microsoft nije ubeđen da je Google toliko popravio Chrome, pa su napravili još jedan test: četirii Surface Book laptopa, svaki od njih ima najnoviju verziju četiri različita internet pretraživača i koriste isti Netflix test odnosno striming videa.

Microsoft tvrdi da je baterija kod laptopa sa Edge pretraživačem trajala 8 sati i 47 minuta odnosno čak 45% duže nego baterija laptopa koji je puštao Chrome. Drugi pretraživač odmah iza Edge je Opera sa 7 sati i 8 minuta. Uostalom, pogledajte sami video i test.

IZVORMicrosoft
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR