microsoft flow

Microsoft Flow, kompanijina verzija poplarnog IFTTT (If This Than That) servisa, je nakon beta verzije koja je puštena u Aprilu sada i zvanično dostupna svima.

Alat omogućava konektovanje cloud servisa kao što su Slack, G Suite, Twitter, Office 365 za kreiranje akcija – “Flows”. Flow je akcija koja se dešava nakon što se desi neka druga akcija na primer upload fotografija koje dobijete na email na Dropbox. Za razliku od IFTTT aplikacije koja dozvoljava povezivanje dve akcije, Microsoft Flow može da izvrši više akcija odjednom: da tweet sa određenom ključnom reči pokrene i obaveštenje i pošalje email. Na ovaj način se izbegava potreba za kreiranjem dva zasebna recepta.

Flow je kompatbilan sa malim brojem aplikacija – ukupno 58 naspram 366 koliko je povezano sa IFTTT aplikacijom. Ovo i ima smisla jer je Flow pre svega namenjen za upotrebu na poslovnom nivou dok IFTTT cilja i Internet of Things korisnike.

Microsoft Flow je dostupan besplatno i ova verzija je ograničena na 750 akcija na mesečnom nivou. Ukoliko želite da koristite Flow češće, potrebno je da izdvojite od $5 mesečno.

IZVORFlow
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR