Arrow Launcher

Microsoft je predstavio Arrow Launcher prošle godine i to nakon pozitivnih reakcija koje je pokupila njihova druga aplikacija Next Lock Screen. Obe aplikacije je kreirao Microsoft Garage, deo Microsoft kompanije koji rade na projektima nevezanim za kompanijin softver. Word Flow tastatura za iOS je još jedna Microsoft Garage aplikacija koja je ostvarila zapažen uspeh.

Arrow Launcher je u proteklih godina dana puno napredovao zahvaljujući redovnim ažuriranjima koja donose sve bolje funkcije. Najnovije ažuriranje aplikacije je bilo pre par dana i donelo je opciju za prilagođavanje početnog ekrana koji sada podržava foldere i widgete, mogućnost za deljenje slike direktno sa početnog ekrana, podršku za live wallpaper i dupli dodir ekrana za njegovo zaključavanje.

Za razliku od drugih launcher-a kao što je Nova, Arrow Launcher koristi algoritme da bi Vam prikazao najčešće korišćene aplikacije, kontakte i dokumente na početnom ekranu. U toku podešavanja možete da izaberete samo koje aplikacije želite da vidite na početnom ekranu, a launcher će posle sam dodati aplikacije na osnovu Vašeg obrasca korišćenja.

Arrow Launcher

Jedini nedostatak ovakvog funkcionisanja je ako želite da jednom sortirate svoje aplikacije i ne bi Vam se dopalo da se one konstantno menjaju čim stigne neka nova aplikacija na Vaš uređaj.

Ako volite da su Vam aplikacije složene po folderima, onda će Vam se dopasti opcija da omogućite prilagođavanje početnog ekrana i organizujete aplikacije u foldere i dodate widgete. App drawer je sortiran vertikalno, aplikacije i widgeti se prikazuju odvojeno, a search bar se nalazi na vrhu.

Swipe up pokret prikazuje podešavanja svetline ekrana, WiFi, Bluetooth, orijentaciju ekrana, bateriju i flight režim. Kada pokrenete Arrow Launcher imate pristup ka 6 početnih ekrana: aplikacije se nalaze u centru, zatim slede People i Recent ekrani. Sa desne strane se nalaze podsetnici i dokumenti (od nedavno Arrow prikazuje i podsetnike i zadatke iz Wunderlist aplikacije), dok se ekran za widgete nalazi sa leve strane.

People početni ekran prikazuje kontakte sa kojima najviše i najčešće komunicirate, dok Recent ekran prikazuje najnovije fotografije, poruke, dokumente, pozive.

Arrow Launcher je brz kao Nova ili Google Now Launcher, ne usporava Vaš uređaj, ne blokira se i nudi veoma dobre funkcije. A najbolje od svega, potpuno je besplatan.

PREGLED RECENZIJE
Veličina aplikacije
10
Interfejs
10
Prilagođavanje korisniku
9
Performanse
10
Funkcije
10
IZVORMicrosoft
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR