meta logo

Koliko puta Vam je bio potreban neki fajl za koji ste sigurni da se nalazi na Vašem računaru, ali niste sigurni gde ste ga sačuvaili i potrebno Vam je nekoliko minuta, pa čak i sati da ga pronađete?

Bostonska kompanija je napravila rešenje za svima poznat problem: pokušavanje da pronađemo pravi dokument na prenatrpanom hard disku računara. Meta ima korisnički interfejs koji je jednostavan, lak za korišćenje, čistog i preglednog dizajna. 

Tim koji je kreirao ovaj alat opisuje svoj servis kao Google za Vaše fajlove. Meta se povezuje sa cloud servisima koje koristite (Dropbox, OneDrive, Google Drive), sa Evernote aplikacijom, Slack servisom, Gmail-om, pretražuje ih i prikazuje sve fajlove na jednom mestu. Naravno, Meta vrši pretragu i desktop-a na računaru. Svi dokumenti se otvaraju odmah u odgovarajućim programima, pa više nema preview-a ili nepotrebnog preuzimanja dokumenata da biste ih otvorili.

Cilje programa je da korisnik nema dilemu gde je sačuvao fajl i pod kojim imenom. Još jedna od funkcija je i pametno obeležavanje dokumenata koje Meta automatski radi. Meta automatski obeležava fajlove – “Smart Tags” –  na osnovu njihovog sadržaja koristeći pametno učenje i obradu jezika.

Meta je trenutno u beta fazi i za sada možete da ga koristite potpuno besplatno ako se prijavite za rani pristup na njihovom sajtu. 

Kako jednostavno funkcioniše ovaj alat možete videti u demo snimku ispod. 

[dt_gap height=”32″ /]

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR