Meizu Pro 6

Meizu Pro 6 je danas zvanično predstavljen u Pekingu. Uređaj stiže sa 5.2-inčnim Full HD Super AMOLED displejom i metalnim dizajnom, manje od 48% plastike je korišćeno u izradi i prisutne su veoma tanke linije za antenu. Pro 6 je opremljen i sa MediaTek Helio X25 procesorom, a Meizu tvrdi da će ovo biti prvi smartphone na tržištu sa deca-core procesorom.

Meizu Pro 6

Kompanije Xiaomi i Huawei su sa svojim Mi 5 i P9  podigle standarde za izradu kineskih telefona, a Meizu ne zaostaje nimalo za njima. Kao i Mi 5 i P9, i Pro 6 je veoma tanak telefon debljine samo 7.25mm i koji uprkos tankom kućištu nema ispupčenje za kameru. Kamera na ovom telefonu je veoma moćna 21MP Sony IMX230, a Meizu je odradio celo prilagođavanje i konstrukciju kompletnog modula i sastavio sočivo tako da se uklopi u tanko kućište. Phase-detect autofokus i novi algoritam za obradu fotografije daju brzinu fokusiranja od samo 0.07 sekundi. Zajedno sa kamerom stiže i blic koji čini prsten od 10 LED lampica koje se ne nalaze oko kamere već, pomalo neobično, ispod kamere.

Meizu Pro 6

Unutar telefona se nalazi 4GB radne memorije, 32GB/64GB interne memorije. Ostala poboljšanja u odnosu na prethodni model – Pro 5 čini novi čitač otiska prsta kome je dovoljno samo 0.2 sekunde za prepoznavanje otiska, kao i mCharge 3.0 tehnologija koja bateriju kod Pro 6 telefona napuni do 100% za manje od 60 minuta. Baterija je ustvari i jedini segment gde Meizu Pro 6 zaostaje za konkurencijom, 2560mAh. Huawei i Xiaomi su u svoje veoma tanke telefone uspeli da stave baterije kapaciteta 3000mAh.

Meizu Pro 6

Meizu je otišao i korak dalje sa svojim USB-C data kablom integrišući u njega zaštitu od kratkog spoja i visoke temperature i tako osigurao da tehnologija brzog punjenja ne ostavi neka oštećenja na elektroniku telefona.

Meizu Pro 6

Meizu se nada da će se Pro 6 istaći i po svojim audio sposobnostima zahvaljujući Cirrus Logic CS43L36, kao i 3D Press tehnologiji koja je pandan Apple 3D Touch.
Meizu Pro 6 će imati cenu od oko $390 za 32GB model i oko $430 za 64GB model, a uređaj će biti dostupan u crnoj, srebrnoj i zlatnoj boji.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR