meerkat aplikacija

Meerkat aplikacija se pojavila početkom 2015. godine i privukla je veliku pažnju jer je ona prva zapčela trend live streaming-a na pametnim telefonima. Live on Air, kompanija koja stoji iz Meerkat aplikacije, je na svom zvaničnom Twitter nalogu objavila da će ugasiti aplikaciju.

Šta se dogodilo? Nakon uspešnog starta, domincije live streaming kategorijom, Meerkat aplikacija je dobila konkurenta u vidu Periscope aplikacije koju je kupio Twitter za $100 miliona i za koju do tada niko nije znao. Tada je već počelo da opada interesovanje za Meerkat. A tek kada je Twitter dodao opciju za live-streaming iz same Twitter aplikacije, i kada je Facebook vrlo brzo nakon toga dodao opciju prenosa video snimaka uživo kroz svoju aplikaciju, interesovanje za Meerkat je naglo opalo.

Svi su predviđali da će prenos uživo biti velika sledeća stvar na telefonima, i Meerkat jeste zgrebao tu površinu, ali na kraju se sve svelo na to da live streaming jeste velika stvar i odlična funkcija, ali kao dodatak već postojećoj mreži, kao što su to Twitter i Facebook, ne kao samostalna aplikacija.

Iz kompanije poručuju da jesu povuklli Meerkat aplikaciju, ali nastavljaju dalje sa fokusom na Houseparty, aplikacijom za grupno video ćaskanje na kojoj su radili tajno u proteklih nekoliko meseci. Prema pisanju portala The Verge, aplikacija već ima skoro milion korisnika.

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR